"Emre'yi Barcelona'da hayal ediyorum"

Güncelleme Tarihi:

Emreyi Barcelonada hayal ediyorum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2012 12:10

Adı: Olcay Çolak Mesleği: Elektirik ustası İki çocuk babası: Emre Çolak, Emrah Çolak, Aylık geliri: 1000 TL

Haberin Devamı

Evet, yukarıda bahsettiğim Galatasaray'da son haftalarda gösterdiği başarılı performansla herkese kendini hayran bıraktıran Emre Çolak''ın babası Olcay Çolak ile yaptığım ilginç söyleşiden bakın neler çıktı:

 

Emre ile ilişkilerin nasıl?

 

“Tam bir baba oğul gibi. Ben baba rolünü oynuyorum o da oğul. Benim uyguladım felsefenin dışına çıkamaz. Emre daha yolun başında, merdivenlerin ilk basamaklarında, uzun bir yolu var. Bu yolda sapakları nasıl döneceğini öğretiyorum o da dinliyor."

 

Disiplinli birisi misiniz?

 

Haberin Devamı

"Yerine göre. Bizim evde  her şey saatine göre hareket edilir. Emre'nin eve giriş saatleri de vardır. İdman ve  maç dönüş saatler sonrasında ne zaman eve geleceği belli. Kendisi bir kez  hata yaptı onun da faturasını gördü. Akşam saat 8’de evde olması gerekirken gecikme yaptı. Annesi meraktan sıkıntıya girdi. Bende telaşlandım ama belli etmedim. Saatler ilerleyince meraklandım. Neredeyse gece gündüze karışacaktı. Kapıdan çıktım nereye gideceğimi biliyordum. 2 yıl önce Galatasaray'da forma giyen Ali Turan'ın Emre'yi çok severdi. Evine gittim, kapıya gelince müzik sesleri geliyordu. Ali kapıyı açınca şaşırdı, hemen arkasında bulunan Emre de beni görünce  dondu kaldı. Eğlence gırla gidiyordu, hiç bir şey söylemeden ayakkabısını giydi, evin yolunuz tuttuk. Arabada hiç konuşmadık. Ertesi gün de böyle geçti. Daha sonra yanıma geldi ve özür dileyip bir daha olmayacağını söyleyince affettim. Allah, azgınlığı ve haddi aşmayı sevmez. Onunda bu yolda yürümesini istiyorum."

 

Futbolunu beğeniyor musunuz?

 

“Oğlum diye söylemiyorum ama futbol için yaratılmış. Üstün bir zekaya sahip. Saha içinde iyi oyun okuyor. Topu kazanmadan nasıl hareket edeceğini biliyor. Sol ayağını da mükemmel  kullanıyor. Çabuk kaleye gitmeye bayılıyor, kaleyi görünce de şut atmaktan çekinmiyor.”

 

Haberin Devamı

Aileye yardımı oluyor mu?

 

"Benim mesleğim bir elektrik ustalığı. İşimle de gurur duyuyorum. Aylığım bin lira ve bizi de mutlu ediyor. Benden daha az alanlar olduğu için şükür ediyorum. 4 yıl sonra da emekli olacağım. Sağlığım el verdikçe de işime devam edeceğim. Annesi Emre'den bir ev istedi onu da aldı. İki taksitle de parasını ödedi, borcunu bittirdi. Atışalanı semtinden aldığımız evi de annesi ısrar etti. Çünkü tüm yakınları burada olduğu için o da aldı. Kendi kazandığı kendisine, benim ise bana ve eşime. Çok şükür. 

 

Hangi takımı tutuyorsunuz?

 

"Ben bir Barcelona hastasıyım hiç maçını kaçırmıyorum.  Televizyonun başına geçip birde çayımı koydum mu benden iyisi yok. Bu takımı izlerken, Emre'yi Barcelona'da oynadığını hayal ediyorum,  beni de mutlu ediyor. Ordulu olduğum için küçüklüğümde, Trabzonspor'a karşı merakım vardı. Oğlum uzun zamandan bu yana Galatasaray'ın içinde olduğu için, bu formaya aşık oldum.

 

Haberin Devamı

Emre için 'Cılız' diyorlar?

 

"Vücut yapısını görenler yanılıyorlar. Omuzları bir çelik gibi, rakibiyle yaptığı ikili mücadelelere bakarsanız hep ayaktadır. Çünkü omuzlarını iyi kullanır. Bacakları da güçlüdür, güçlü olmasa toplara bu kadar acımasız vurabilir mi? Bir futbolcu için ideal. Fatih hocada sağolsun onun kuvvetlenmesi için bazı programlar hazırlatmış. Emre o programı bitirdiğin de bir görün siz.

 

Oğlunuz size istenilen seviyede mi?

 

"Emre 16 yaşından bu yana Mili Takım alt kademelerinin hepsinde forma giydi. Uluslararası 60 - 70'den fazla maç oynayan bir kişinin pişmesini beklenir mi? Sizin zaman zaman yazdığınız  "Emre, ne  köfte, ne balık, ızgaraya konup pişmesini bekleyelim" sözlerinize hep hak verdim, sizi gördüğüm için bunu da söylemek istedim.

 

Haberin Devamı

Fatih Terim için neler söyleyeceksiniz?

 

"Fatih hoca da Emre'nin geçtiği yollardan geçti. O da genç mili takım formalarını giyip gelişti. Fatih Terim oldu. Ama bu zamana göre Emre'yi tek anlayan hoca oldu. Çünkü kendi yaşamışlıklarını Emre ve Emre gibilerin de buluyor. Emre'ye güvenmese Fatih Terim gibi bir imparator, şans tanımazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!