Emir kızını olimpiyata Türkler hazırlayacak

Güncelleme Tarihi:

Emir kızını olimpiyata Türkler hazırlayacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2007 00:00

O, bir "emir" kızı... Adı, H. Sheikha Maitha El Maktum. Birleşik Arap Emirlikleri Emiri Muhammed Bin Raşid El Maktum’un kızı. Ülkesi ona gözünün içi gibi bakıyor, kılına dokunulmasına izin verilmiyor; uçan kuştan, esen yelden sakınılıyor. Ama o, tekvando kortlarında kıyasıya dövüşüyor. Yumruk ve tekme atıyor, yumruk ve tekme yiyor.

ÇİN Halk Cumhuriyeti’nin başkenti Pekin’de yapılmakta olan Dünya Tekvando Şampiyonası’nda kortlarda dövüşen bir genç kız, pek kimsenin dikkatini çekmedi. H. Sheikha Maitha El Maktum adlı bu genç spocu, Birleşik Arap Emirlikleri Emiri Muhammed Bin Raşid El Maktum’un kızı. Ülkesinde "gözüne toz kaçmaması" için bile çok sıkı korunan H. Sheikha Maitha El Maktum, kortlarda kıyasıya dövüşüyor. Karşılaşmada dayak yiyince korumaların kılı bile kıpırdamıyor, elleri kolları bağlanıyor.

Emir Muhammed El Maktum’un karateci ve tekvandocu kızı H. Sheikha Maitha El Maktum, kendine ve konumuna uygun neden bir başka spor değil de dövüş sporlarını seçmesi sorulduğunda şu cevabı veriyor:

"Benim ülkemin insanlarından ne farkım var ki... Mutluluğu da, acıyı da onlarla birlikte, aynı şartlarda tadıyorum. Bir emir kızı gibi değil, halkımın insanları gibi yaşamaya çalışıyorum."

ANTRENÖRÜ TÜRK’TÜ

Türkiye’de yaptığı yatırımlarla ülkemizde çok iyi tanınan Birleşik Arap Emirlikleri Emiri Muhammed El Maktum’un kızı, Pekin’de devam eden Dünya Tekvando Şampiyonası sırasında öyle korumalarla gezmemesiyle de dikkat çekti. "Ben yakın dövüşü ülkemde iyi yapan bir insanım, kendi korumamı kendim yaparım. Ama babam yine de peşime korumalarını takıyor" diye konuşuyor.

Emir kızı Sheikha’ya yıllar önce karateyi Türk antrenör Ersoy Çırlar öğretmişti. Karate, tekme ve yumrukla yapılan bir spor olmasına rağmen darbesi pek yoktu. Emir kızı, bu kez daha darbeli olan ve can yakan tekvando sporuna gönül vermiş. Birleşik Arap Emirlikleri Tekvando Milli Takımı’na da "emir kızı" olmanın getirdiği torpille değil, tekme ve yumruklarının gücüyle girmiş. Ülkesindeki rakipleri ile yaptığı maçlarda "Beni Emir kızı Sheikha değil, sıradan bir vatandaş gibi görün ve öyle davranın. Tekme ve yumruklarınızı da esirgemeyin" diyecek kadar da olgun ve halktan biri..

Sheikha’yı 2008’de yine Çin’de yapılacak olan olimpiyatlara Türkiye’de, Türk antrenörler hazırlayacak. Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı ve WTF yönetim kurulu üyesi Metin Şahin, "Dostumuz Birleşik Arap Emirlikleri Federasyon Başkanı, benden Sheikha’yı olimpiyatlara ve Asya Oyunlarına hazırlamamızı rica etti. Biz bu sporcuyu milli takımımızla birlikte kampa alıp çalıştıracağız. Kendisi çok yetenekli, tekvando sporuna yeni geçtiği için eksikleri var. Ülkesinin de imkanları ile başarılı olacağına inanıyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!