Emenike formayı giydi

Güncelleme Tarihi:

Emenike formayı giydi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2011 00:00

Aylardır konuşulan transfer bitti. Fenerbahçe Nijeryalı yıldız Emmanuel Emenike'yi milli takım kampına katılmasına bir gün kala jet bir operasyonla 4 yıllığına renklerine bağladı. Fenerbahçe TV'de transferi duyrulan yıldız oyuncu lakabının (Hurry Boy) 'hızlı çoçuk' olduğunu hatırlatarak, "Tüm kalbimle Fenerbahçe’nin başarısı için mücadele edeceğim" diye konuştu. Fenerbahçe imzanın ardından sarı lacivertli formayı da giyen yıldız futbolcu için kulübü Karabükspor’a 7 milyon Euro bonservis, kendisine de yıllık 1.7 milyon Euro ücret ödenecek.

Haberin Devamı

DÜN gece transfer adına oldukça hareketli saatler yaşandı. Galatasaray’ın Selçuk İnan’ı renklerine bağladığını açıklamasından hemen birkaç dakika sonra bir bomba daha patladı. Emenike Fenerbahçe’de...

İŞTE FENER FORMALI EMENİKE / FOTOGALERİ

EMENİKE F.BAHÇE'DE / WEB TV

Hürriyet’in önceki gün duyurduğu gibi sarı lacivertli takım ile stattaki kulüp binasında 4 yıllık sözleşme imzalayan, ardından da formayı giyip asbaşkan Şekip Mosturoğlu ile birlikte poz veren Karabükspor’un golcüsü, sıcağı sıcağına FB TV’ye konuştu: “Tüm kalbimle takım için mücadele edeceğim. Şampiyon takımda oynayacağım için çok mutluyum. Şükrü Saracoğlu Stadı muhteşem. Taraftarların yüzünü güldürmek için bu statta her şeyi yapacağım.”

Mosturoğlu da farklı bir noktaya dikkat çekti: “Emenike bize iç sahada gol atan son futbolcu. Bu transfer o açıdan da ilginç oldu.”

Maliyeti 16 milyon Euro

24 yaşındaki yıldız, Fenerbahçe’den yıllık 1.7 milyon Euro alacak. Karabükspor’a da bonservisine karşılık 7 milyon Euro verilecek. Nijeryalı, eğer başka bir kulübe satılırsa Karabük’e bu satıştan 2 milyon Euro daha verilecek. Böylece sarı lacivertli takıma 4 yıllık toplam maliyeti 16.2 milyon Euro’yu bulacak.

4. Afrikalı olacak

Emenike, Nijerya Milli Takımı’na katılmak üzere bu sabah ülkesine dönecek. Bu transferle Niang, Dia ve kalması halinde Yobo’dan sonra F.Bahçe’deki Afrikalı sayısı da 4’e yükselmiş oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!