Elvan ödül alacak

Güncelleme Tarihi:

Elvan ödül alacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2010 00:00

Dünya Fair Play Konseyi (CIFP) tarafından 'davranış' dalında oy birliği ile 2009 Dünya Fair Play Ödülü'ne layık görülen Elvan Abeylegesse, ödülünü yarın düzenlenecek törenle alacak.

Macaristan'ın Pecs kentinde düzenlenecek ödül törenine, 'davranış' dalında ödüle layık görülen milli atlet Elvan Abeylegesse ve 'tanıtım' dalında ödül alacak olan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Sema Kasapoğlu katılacak. TSİ 17.00'de gerçekleştirilecek ödül töreninde, Abeylegesse ve Kasapoğlu ödüllerini alacaklar.

Milli Atlet Elvan Abeylegese, Pecs'te DHA'ya yaptığı açıklamada bu ödülün kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, "Fair Play ödülünün çok büyük bir ödül olduğunu düşünüyorum. Berlin'deki Dünya Şampiyonası'nda Etiyopyalı arkadaşım çivili ayakkabısını otelde unuttu. Yarışa 15 dakika kala bana unuttuğunu söyledi. Bende de yedek ayakkabı vardı ve verdim. O da yarışta madalya kazandı, ben de sakatlanarak yarışı bırakmak zorunda kaldım. Ama herşeye rağmen çok mutluyum" dedi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mutlu Atlı ise şunları söyledi:

"Elvan'ın bu ödülü alma sebebi 2009 Dünya Şampiyonası'nda ayakkabısını unutan diğer Etiyopyalı atlete yedek taşıdığı ayakkabısını verip, o atletin dünya ikincisi olup, kendisinin yarışı terketmek zorunda kalmasıdır. Tabii bu çok enteresan, çünkü kendisi de yarışın favorisiydi. Bu, elvanın ne kadar yüksek karakterli birisi olduğunu gösteriyor bence. Spor sadece kazanmak değil, aynı zamanda dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. İnşallah bu ödülün yanı sıra diğer yarışlarda, başta olimpiyatlar olmak üzere yeni başarılara imza atacağına inanıyorum."

Berlin'de yapılan son Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 15 Ağustos 2009 tarihinde koşulan bayanlar 10 bin metre yarışı öncesi ayakkabılarını otelde unutan ve kendisi gibi yarışın favorilerinden olan Etiyopyalı atlet Meselech Melkamu'ya yedek ayakkabılarını vererek yarışmasını sağlayan Elvan Abeylegesse, bu örnek davranışı nedeniyle Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) eski medya direktörü Etiyopyalı üye Fekrou Kidane tarafından Dünya Fair Play Ödülü'ne aday gösterilmişti. Budapeşte'de 16 Ocak'ta toplanan CIFP, Türk atlet Elvan Abeylegesse'yi oybirliği ile Davranış Dalı'nda Fair-Play dünyasının en büyük ödülü olan ve Modern Olimpiyat Oyunları'nın kurucusu 'Baron Pierre de Coubertin'in adıyla anılan 'Trophy' ile onurlandırmıştı. Konsey ayrıca, TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Sema Kasapoğlu'na da 'Tanıtım Dalı'nda Fair-Play Şeref Diploması ödülü verilmesini kararlaştırmıştı.

Türkiye, CIFP 'Baron Pierre de Coubertin Büyük Ödülü'nü daha önce de İsmet Karababa (1983) ve Hilal Coşkuner (2007) ile iki kez kazanmıştı.

28 Mart Pazar günü Türkiye'ye dönecek olan Elvan Abeylegesse, 29 Mart Pazartesi günü kamp çalışmaları için Etiyopya'ya gidecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!