Elbeye başpehlivan

Güncelleme Tarihi:

Elbeye başpehlivan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde 7 kez birinci olan altınkemer sahibi Ahmet Taşçı'yı puanla 2-1 yenen Antalyalı Cengiz Elbeye yeni başpehlivan oldu.

637. Geleneksel Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı finalde, 7 kez başpehlivan olan Ahmet Taşçı'yı puanla yenen Cengiz Elbeye kazandı. Kırkpınar'ı Cumhurbakanımız Süleyman Demirel de izledi. Ayrıca İsmet Sezgin, Yücel Seçkiner ve Deniz Baykal da takip etti.

Önceki gün kavgalı maçta İzmitli Sezgin Yüksel'i yenen Antalyalı Cengiz Elbeye, finalde Karamürselli Ahmet Taşçı ile karşılaştı. 40 dakika süren final genelde ayakta geçti. İki güreşçi de hata yapmamak için özen gösterince müsabaka 10 dakikalık puanlı bölüme kaldı. Bu arada Elbeye'nin el ense çekerken yanlışlıkla gözüne gelen parmağı nedeniyle Taşçı sakatlık geçirdi ve tedavi görüp müsabakaya devam etti.

10 dakikalık puanlı bölümde, Elbeye, Taşçı'ya 2-1 üstünlek sağlayarak 1998 Kırkpınar Başpehlivanı oldu.

Başpehlivanlığı kazanan Elbeye müsabaka sonrası yaptığı açıklamada, Serik Belediye Başkanı ve Alibeyköy Kulüpleri'ne teşekkür ederken, ‘‘1994'te de söz vermiştim ama sakatlık ve şanssızlık buna engel olmuştu. Antalya'ya inşallah altınkemeri getireceğim’’ dedi.

Taşçı ise gözünden sakatlandıktan sonra müsabakadan çekilmeyi düşündüğünü ancak yanlış anlaşılır gerekçesiye devam ettiğini belirterek, ‘‘Sakatlığımız olmasaydı yenilmezdim’’ açıklamasında bulundu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!