Elbette F.Bahçe başkanlığı

Güncelleme Tarihi:

Elbette F.Bahçe başkanlığı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2007 00:00

"Göreve gelirken belirlediğimiz hedeflerin büyük çoğunluğuna ulaştık. Ama daha yapılacak çok iş var. Ailemle beraber bazı eziyetler çekmiş olsam da Fenerbahçe’ye hizmet benim için bir onurdur."

Haberin Devamı

Başkanlık onuru çektiklerime değdi

Ali Yıldırım (Kardeşi, Fenerbahçe yöneticisi)

 Fenerbahçe’ye başkan olduktan sonra özel hayatınızda ve iş yaşamınızda sıkıntılar yaşadınız. Bir daha geri dönme şansınız olsaydı, yine başkan olur muydunuz? Fenerbahçe başkanlığı çektiğiniz bu eziyete değdi mi?

 Fenerbahçe Spor Kulübü’ne başkan olduktan sonra özel hayatımda ve iş hayatımda tabii ki sıkıntılar yaşadım. Başkanlığa geldikten sonra iş hayatımda herhangi bir ihale ve yeni iş almadım. Geçmişteki işleri devam ettirmekle yetindim. Tabii ki Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı benim için büyük bir onurdur. Geriye dönme şansım olsa yine başkan olmayı tercih ederim. Ailemle beraber çekmiş olduğumuz eziyetler olsa da Fenerbahçe’ye hizmet etmek ve bir yerlere taşımak bizler için bir onur olacağı için, bunun mutluluğa dönüşeceğini düşünüyor ve iyi ki başkan oldum diyebiliyorum.

Burada önemli şey Fenerbahçe camiasına bir şeyler verebilmektedir. Herşeyden önce Fenerbahçe Spor Kulübü’nün kurumsal yapıya kavuşmasını sağladığımızı düşünerek; kulübü sportif ve ekonomik anlamda güçlü hale getirmek beni mutlu ediyor.

O üç maçın yeri ayrı

Altan Tanrıkulu (Hürriyet yazarı)

Haberin Devamı

Başkanlığı döneminde kendisini en çok sevindiren ve en çok üzen maçlar hangileri oldu?

 
Başkanlığım döneminde en çok sevindiğim maçlar Gaziantepspor’u, 2001 yılında 3-0 mağlupken 4-3 yendiğimiz ve tabii ki Galatasaray’ı 6-0 mağlup ettiğimiz maçlardı. En üzüldüğümüz maç ise geçen sezon sonundaki Denizlispor maçıdır.

Bütün hedeflere ulaşmalıyız

Can Bartu (Hürriyet yazarı)

Sayın başkan, Fenerbahçe’nin önünde şu anda üç hedef var; UEFA Kupası, Lig Şampiyonluğu ve Fortis Türkiye Kupası şampiyonluğu. Bu üç şampiyonluktan en fazla hangisini istiyorsunuz.

 
Şu anda üç hedefte de başarılı bir şekilde devam ediyoruz. 100’üncü yılımızı bu hedeflerin hepsinde başarılı olarak kutlamak istiyorum. Büyük kulüp olmanın ölçüsü bütün büyük hedeflerdir.

Oyuncularımızın hepsi iyi

Adnan Şenses (Sanatçı) 

Aziz başkan, kaç yıl daha görevde kalmayı düşünüyor? Kezman ve Edu gönderilip yerlerine iki süper transfer yapılacak mı? Ayrıca kişisel görüşüm olarak söylüyorum; çok hareketli bir santrfor olan Deivid kalmalı. 

Görev süremiz üç yıl olduğuna göre, demek ki en azından bu sürenin sonuna kadar devam etme hakkımız var, zorunluluğumuz da var. Genel kurul bu görevi bize verdi. Ama geleceğin neler göstereceğini göreceğiz. Transfer yapmayı şu anda düşünmüyoruz, yabancı hakkımız yok. Bütün diğer oyuncularımız gibi Kezman ve Edu da iyi oyunculardır. Sezon sonunda bu oyuncularla ilgili sizin de benimle aynı görüşte olacağınızı düşünüyorum.

Ara transfer yapmayacağız

Haberin Devamı

Bedri Baykam (Ressam)

 Sayın başkan, biz Fenerbahçelilere yeni yıl ve bayram armağanınız var mı? Milan Baros, Luciano veya Yıldıray Baştürk gibi.. Bu revizyonlarla 100’üncü yılda büyük başarılara ulaşmak dileğiyle...


 Temennileriniz için teşekkür ederim. Transfer yapmayacağız. Sizinle görüşmemizde bunu nedenleriyle anlatmıştım

Federasyon başkanlığını hiç düşünmedim

Erman Toroğlu (Hürriyet yazarı)

 Bir gün Futbol Federasyonu Başkanı olsaydınız ne yapardınız? Ya da neler yapmazdınız? 

Federasyon başkanı olmayı hiçbir zaman düşünmedim, düşünmüyorum. Ancak bütün kurumlar gibi Türkiye Futbol Federasyonu’nun da kurumsal olarak çalışmasını arzu ederim. Kanun ve talimatlar doğrultusunda, bütün kulüp ve kurumlara eşit mesafede, hakkaniyet kurallarına uygun bir şekilde yönetilmesi gerektiğini söylüyorum.

Tabii ki Fenerbahçe Başkanlığı’nı seçerim

Ercan Saatçi (Hürriyet yazarı)

Haberin Devamı

Bugün önünüzde iki seçim olsa. Biri siyasi; İstanbul Belediye Başkanlığı, bakanlık, başbakanlık gibi... Bunu mu tercih ederdiniz, yoksa, F.Bahçe Kulubü Başkanlığını mı?

 Tabii ki Fenerbahçe’nin başkanlığı Ercan’cığım.

Fenerbahçe artık istikrarı yakaladı

Uğur Dündar: (Gazeteci)

100. yılda gönlümüzden geçen, ülkemizdeki tüm şampiyonalarda kupaları kazanmak. Ayrıca Avrupa yolunda da en büyük başarıyı yakalamak. Bu dileğimiz gerçekleşecek mi?

 Sayın Uğur Dündar bey, tabii ki bütün başarıları yakalamak, en büyük arzumuz, dileğimizdir. Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu, bunu sağlamak için büyük bir özveri ile çalışmaktadır. Fenerbahçe artık istikrarı yakalamıştır. Bunun sonucunda da başarılar gelecektir.

Oturduğum makamı kişisel kazanç için kullanmam

Emin Çölaşan (Hürriyet yazarı)

 Kulüp başkanlığınızı kendi özel yaşamınızda ya da iş yaşamınızda ranta, kişisel kazanca çeviriyor musunuz, çevirmiyor musunuz? 3 büyük kulüpten birinin başkanı olmanın avantajını iş yaşamınızda hissediyor musunuz?

á Emin bey, kulüp başkanlığını hiçbir zaman kişisel kazanca çevirmek için kullanmadım. Tabii ki kamoyu tarafından gösterilen güven, sevgi ve saygının en büyük nedenlerinden biri de bu. Yıllardır hakkımda her şey yazıldı. Ama bir tek kişi bile kulüp başkanlığını çıkarlarım için kullandığımı yazmadı. Bu da en büyük kazançtır benim için. Yıllardır yeni iş yapmadığımı daha önce söylemiştim. Sadece eski işlerimi tamamlamakla uğraştım.

Avrupa’da final oynayacağız

Haberin Devamı

Ali Şen (Fenerbahçe eski başkanı)

 Büyük taraftara büyük stadı yaptınız. Şimdi sıra saha içi başarılarda. Bu yıl Glasgow’da UEFA Kupası’nı alıp, gelecek yıl da Şampiyonlar Ligi’ni kazanacağımıza inanıyor musunuz?

 
Sayın Başkan "İnanmak, başarının yarısıdır." Fenerbahçe’nin tüm spor dallarında olduğu gibi futbolda da Avrupa’da final oynayacağına inanıyorum. Ve bu inancımız nedeniyle de hedeflerimiz arasındadır.

Misyonum bitmedi

Tufan Türenç (Hürriyet yazarı)

 Fenerbahçe’de misyonunuzun bittiğine inanıyor musunuz? Ya da "Daha yapacağım işler var" diyorsanız bunları sıralar mısınız?

 Hedeflerimizin büyük çoğunluğuna ulaştığımızı ve misyonumun bitmediğine inanıyorum. Daha yapılacak şeyler var. F.Bahçe’nin Avrupa’da üst sıralarda mücadele etmesini sağlamamız gerekiyor. Bunun başlangıcı yapılmıştır. Bunun dışında kapalı salon ve Fenerbahçe Üniversitesi de projelerimizin arasındadır. 3 yıllık görev süremiz var. Bunun birinci yılını mayıs ayında dolduruyoruz. Geri kalan süreyi doldurduğumuz zaman F.Bahçe camiası için karar vereceğiz.

Hatamızı küçük ya da büyük diye ayırmıyoruz

Haberin Devamı

Kerem Görsev (Sanatçı) 

1 oyla seçim kazandığınız günden bu yana, "Çok büyük hata" dediğiniz olay hangisidir? 

Hatasız kul olmaz. Her insanın hataları olur. Bazen bu hatalar çok büyük veya küçük hata olarak ayırabilir ama küçük hatalar bazen büyük olaylara sebep olabilir. Bunun için hatalarımızı büyük küçük olarak ayırmıyoruz.

Alişan (Sanatçı)

Zico daha çok çalışır

 1. Taraftar olarak 100’üncü yılda daha iyi, daha kariyerli, daha tecrübeli bir hoca gerekmez miydi? Zico, hangi kriterlerle getirildi?

 
Daha iyi, daha kariyerli, daha tecrübeli dediğimiz teknik direktör bazen başarısız olurlar. (Örnek Del Bosque gibi.) Başarıyı arzu eden, yükselmeyi düşünen teknik direktörler, başarılı olmak için daha çok çalışırlar. (Örnek Zico gibi)

İstediklerimizin yüzde 90’ını aldık

Bülent Nart (Kodak Genel Müdürü)

 Fenerbahçe’ye almak isteyipte alamadığınız, ya da almadığınız, takımda görmek istediğiniz, ya da keşke alsaydım dediğiniz, içinizde ukte kalan bir transfer var mı? 

Bugüne kadar hangi oyuncuyu istediysek yüzde 90 oranında aldık. O nedenle şunu alabilseydik diyeceğim bir oyuncu yok. Bütün oyuncularımız istediğimiz, sevdiğimiz, beğendiğimiz kaliteli oyunculardır. Bakmayın siz transfer zamanları gazetelerde çıkan haberlere...

Uluslararası başarı zamanı geldi

Süleyman Orakçıoğlu (İHKİB Başkanı)

 Fenerbahçe ne zaman dünyada ses getiren uluslararası başarılar alacak?

 Artık Fenerbahçe Spor Kulübü, uluslararası arenada başarıları yakalamanın zamanı geldiğinin bilincindedir ve bütün çalışmalarını camia olarak bu doğrultuda yapmaktadır.

Fenerbahçe’nin büyüklüğü bir başkadır, adı konulmaz

İlhan Şeşen (Sanatçı)

 Fenerbahçe deyince Sayın Yıldırım’ın zihninde hangi imaj uyanıyor? Unutamadığı bir maç mı, futbolcu mu, gol mü? á Fenerbahçe deyince aklıma rahmetli İslam Çupi’nin sözleri gelir: Fenerbahçe’nin büyüklüğü, ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü bir başka büyüklüktür, adı konulamaz.

Başkanlık idealimdi

Mehmet Y.Yılmaz (Hürriyet yazarı)

Fenerbahçe Başkanı olmak Yıldırım’a ne ifade ediyor? Bu zor işi yapmaya devam etmesi hangi nedenden kaynaklanıyor?

 
Tüm insanların yaşamları boyunca bir hedefleri vardır. Benim hedeflerimden biri de, camiasının bir üyesi olmaktan onur duyduğum F.Bahçe Kulübü’nün başkanı olmaktı. Büyük bir camianın mutlu olacağı işleri yapabilmek ve başarabilmek bana onur verdiği için Fenerbahçe’nin Başkanlığı’nı yapıyorum.

Takım ruhu da gerekli, para da...

Emrah (Sanatçı)

 Bir futbol takımının başarısı, futbolcuların aldığı paraya mı, yoksa takım ruhuna mı bağlıdır?

 Futbol takımları, kurumsal bir yapılanma ile beraber istikrarı yakaladıkları taktirde başarılı olabilirler. Ayrıca, takım ruhu ve emeklerin karşılığının ödenmesi de gereklidir.

Sözleşmelerinde değerleri yazıyor

Fatih Erkoç (Sanatçı)

 Size göre Alex ve Appiah’ın değeri kaç milyon dolardır?

 Alex ile Appiah’ın değeri sözleşmelerinde yazmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!