Elano - Andre Santos çekişmesi

Güncelleme Tarihi:

Elano - Andre Santos çekişmesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2009 15:49

Fenerbahçeli Dos Santos ile Galatasaraylı Elano, Avrupa'da oynayan yılın en iyi Brezilyalısına verilen "Samba Gold" için aday gösterilen 30 futbolcu arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, "2009 Samba Gold" yarışması için aday listesine seçilen Avrupa'da oynayan 30 Brezilyalı futbolcu arasında sarı-lacivertli futbolcu Dos Santos ve Galatasaraylı Elano da yer aldı.

Brezilya ve Avrupa arasında iletişim sağlayan, Avrupalılar için Güney Amerika futbolu hakkında eğitici olma işlevi gören, Brezilyalılar için ise Avrupa'da oynayan futbolcuları için güncel bilgiler sunan "www.sambafoot.com" adlı internet sitesinin düzenlediği "2. Samba Gold"un aday listesinde Dos Santos ve Elano'nun yanı sıra şu oyuncular yer alıyor:

Alex (Spartak Moskova), Anderson (Manchester United), Naldo (Werder Bremen), Daniel Alves (Barcelona), Diego (Juventus), Fabio Aurelio (Liverpool), Felipe Melo (Juventus), Fernandinho (Shakthar Donetsk), Filipe (Deportivo La Coruna), Gilberto Silva (Olympiakos), Grafite (Wolfsburg), Hulk (Porto), Julio Cesar (Inter), Kaka (Real Madrid), Lucas (Liverpool), Lucio (Inter), Luis Fabiano (Sevilla), Maicon (Inter), Marcelo (Real Madrid), Maxwell (Barcelona), Michel Bastos (Olympique Lyon), Nene (Monaco), Nilmar (Villarreal), Pato (Milan), Ramires (Benfica), Robinho (Manchester City), Ronaldinho (Milan), Ze Roberto (Hamburg).

SAMBA GOLD

Haberin Devamı

Avrupa'da oynayan yılın en iyi Brezilyalı futbolcusuna verilen "Samba Gold"un ikincisi, oy kullanma yoluyla sahibini bulacak. Oy kullananlar, oy ağırlıkları eşit derecede 3 ayrı gruba ayrılacak. Birinci grupta "www.sambafoot.com" internet sitesi okuyucuları, ikinci grupta "sambafoot.com" derneğinin seçtiği, Brezilya'nın önde gelen eski futbolcuları, oyuncu menajerleri, teknik direktörleri ve diğer liderlerinden oluşan 11 kişilik resmi seçmen grubu, 3. grupta ise "sambafoot.com" derneğinin kendi üyeleri yer alıyor.

İlk 3 sıra için yapılan oy verme işlemi 1 Aralık'ta başladı ve 31 Aralık 2009 günü sona erecek. Kazanan oyuncu, yeni yılın ilk gününde internet sitesinden duyurulacak. Oylama sonucu ilk 3 sıraya girecek futbolcular belirlenecek. "Samba Gold" ödülünü kazanan futbolcuya, ünlü seramik sanatçısı Gerard Brand yapımı olan bir kupa, 2010'un Şubat ayında belirlenecek bir tarihte verilecek.

Haberin Devamı

Geçen yıl "Samba Gold"u şu anda Real Madrid'de forma giyen Kaka kazanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!