Zorlu’da ofisler cep tiyatrosu oluyor

Güncelleme Tarihi:

Zorlu’da ofisler cep tiyatrosu oluyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2016 20:36

ZORLU Holding Yönetim Kurulu üyesi Olgun Zorlu, çocukların hayallerine daha geniş yer açmak için “Bir Hayal Bir Oyun” yarışmasını başlatacaklarını dile getirerek Türkiye genelinde 3 veya 4’üncü sınıf öğrencilerinin katılacağı “Bir Hayal Bir Oyun” yarışmasının sonucunda birinci olan oyun da Zorlu Çocuk Tiyatrosu tarafından sahneleneceğini belirtti.

Haberin Devamı

Zorlu Performans Sanatları Merkezi (PSM) Genel Müdürü Murat Abbas da Zorlu PSM içinde kullanılan ofislerin bir kısmını cep tiyatrosu yapmaya karar verdiklerini söyledi. Olgun Zorlu, Zorlu Center yatırımının içinde Zorlu Holding tarafından en çok önemsenen yatırımın kültür ve sanat iklimini zenginleştirmeyi, İstanbul’a dünya standartlarında bir kültür, sanat alanı açmayı hedefleyen Zorlu PSM olduğunun altını çizerek, Zorlu PSM’de yaşanan çocuk tiyatrolarına olan ilginin kendilerini de cesaretlendirerek yeni girişimleri doğurduğunu anlattı. 

BİRİNCİYE 10 BİN TL

Zorlu Holding geçen yıl 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde 9 yaşındaki Çağrı Berat’ın hayalinden esinlenerek sahneye konulan ‘Lunapark Gezegeni’ adlı oyunu Zorlu PSM’de çocuklarla buluşturmuştu. Bu yıl “Bir Hayal Bir Oyun” yarışması başlatıyor. Türkiye genelinde 3 veya 4’üncü sınıf öğrencilerinin “Yolculuk” temalı hikayeleriyle katılacağı “Bir Hayal Bir Oyun” yarışmasının sonucunda birinci olan oyun da Zorlu Çocuk Tiyatrosu tarafından sahnelenecek. 31 Temmuz’a kadar yarışmaya katılınabilecek. Olgun Zorlu 13 yılda 20 milyon lira kaynak ayırdıkları çocuk tiyatrosu faaliyetleri için kaynak ayırmaya devam edeceklerini, dereceye giren eserlere de sırasıyla 10, 5 ve 3 bin lira para ödülü dışında “Yaratıcı Yazarlık Eğitimi” de vereceklerini açıkladı. Zorlu PSM Genel Müdürü Abbas Zorlu PSM çalışanlarının çocuklar için ofislerinden feragat ettiklerinin altını çizen Abbas, “Hem çocuk oyunlarına hem de şovlara çocukların ilgisi hepimizi çok mutlu ediyor. Hafta sonları PSM cıvıl cıvıl oluyor. Geçen yıl 70 bin çocuk tiyatro izledi. Önümüzdeki yıl cep tiyatrolarıyla bu sayı daha da artacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!