Yurtdışında 'Getir'ecek

Güncelleme Tarihi:

Yurtdışında Getirecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2016 00:03

AKILLI telefonlar üzerinden yiyecek, içecek ve temizlik malzemeleri gibi hızlı tüketim ürünlerini 10 dakikada müşterilere ulaştıran ‘Getir’ yurtdışında hizmet vermek için düğmeye bastı.

Haberin Devamı

Daha önce taksi çağırma uygulaması ‘Bitaksi’ ile adını duyuran Nazım Salur’un kurucusu olduğu ‘Getir’in planları arasında yılsonuna yurtdışındaki bir şehirde, bir yıl içinde ise üç şehirde hizmete başlamak var. Getir’in 2015 yılı Temmuz ayında İstanbul’da kullanıma açıldığını hatırlatan Salur, “Şu anda 430 ürünü şu anda ortalamada 9.6 dakikada İstanbul’un yüzde 90’ına 24 saat boyunca götürüyoruz. 10 dakika bariyerini dünyada ilk kez biz kırdık. Eskiden ‘Adamlar yapmış abi’ derdik. Bugün ‘İlk biz yapacağız’ diyoruz” dedi.

‘ZAMAN SATIYORUZ’
Teknoloji dünyasında hızlıca kopyalanma ihtimalinin yüksek olduğunu belirten Salur, bunun önüne geçebilmek önce yurtdışına açılmak istediklerini söyledi. ABD’de San Francisco, New York veya Chicago, Avrupa’da Londra’da, Ortadoğu’da Dubai ve Doğu Avrupa’da ise Moskova Salur’un açıkladığı planlar arasında. San Francisco’da yaşayanların bir pazartesi sabahı Getir hizmetiyle tanışacağını belirten Salur, “20 dolarlık hediye kuponlarıyla 1000 farklı ürün çeşidi ile çıkacağız. Görenler deneyecek ve herkese anlatacak. ‘Nereden çıktı bu adamlar’ dedirtmek istiyoruz” dedi.

7 SANİYEDE YATIRIM ALDI
GETİR fikri Salur’un bir haftasonu Bitaksi’nin yönetici haritasına bakmasıyla başlıyor. Bitaksi kullanıcılarına 3 dakikada taksi ulaştırdıklarını ifade eden Salur, “Haritadaki taksiler yerine kurye araçlarla hızlı tüketim ürünlerini müşterilere ulaştırmayı düşündüm” diyor. Salur’un konuyu ilk anlattığı kişi ise Ebay’in 217 milyon dolara satın alan Gittigidiyor’un kurucularından Serkan Borançılı. Evinin bahçesinde mangal yaparken konuyu anlatan Salur, Borançılı’dan “O iş olmaz” yanıtını aldı. Gece ‘Getir’ projesini düşünen Borançılı sabah ilk iş olarak Salur’u aradı ve “Hemen yapalım” cevabını verdi. Bu ortaklıktan sonra ise Salur, Yandex CEO’su Arkady Volozh ile görüştü. Volozh’a 7 saniyelik bir sunum yapan Salur, “7 saniyeden sonra Volozh’dan “Bu işi sevdim” yanıtını aldım. Ben de Volozh’a ”O zaman parayı bas” dedim. Tohum sermayesini tamamladım ve işi kurduk. Daha sonra ekibe P&G ve Pepsico’da yöneticilik yapan Tuncay Tütek katıldı” dedi. Salur’un paylaştığı bilgilere göre Getir’in 9 milyon dolarlık bir tohum sermayesi bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!