Yurtdışı tatilde vizeyi pas geçtik

Güncelleme Tarihi:

Yurtdışı tatilde vizeyi pas geçtik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2023 07:00

Tüketicinin tatil tercihlerindeki değişimi değerlendiren Tatil Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, bu yıl özellikle enflasyonun etkisiyle yurtdışı turlar ve KKTC taleplerinde artış yaşandığını belirtti.

Haberin Devamı

Karayal iç pazardaki fiyat artışlarına dikkat çekerken, “Yurtiçinde Antalya ve Muğla önceki yıllarda olduğu gibi en çok tercih edilen şehirler oldu. Yurtdışı turlarda ise Balkanlar, Mısır, Dubai ve Orta Avrupa ülkeleri tercih edildi. Sezonun tamamına baktığımızda dünyanın neredeyse her noktasına satış yaptık. Bu sene belli dönemlerde vize problemi yaşanması sebebiyle vizesiz turlara da talebin öne çıkması sürpriz değildi” diye konuştu.

MISIR VE BALKANLAR

Karayal, vizesiz tatil destinasyonları arasında Mısır’ın öne çıktığını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Sharm El Sheikh çok tercih edildi. Budva, Balkan turları da vizesiz olduğu için talep gördü. Deniz tatili yapmak isteyen üst segment müşteri grubu, Sharm ve Dubai’deki her şey dahil otelleri tercih etti. Balkan turlarında genelde ekstra turlar ve akşam yemeğinin dahil olması önemli etken oldu. Kültür turlarında durum biraz daha farklı seyretti. Deprem sonrası GAP turları neredeyse durma noktasına geldi ve diğer bölgeler için artan ulaşım maliyetleri rakamların yükselmesine sebep oldu. Ağustos sonu itibarıyla da yakın bölgelere talep diğer yıllara oranla yüzde 50’lik bir artış göstermeye başladı. Sapanca -Abant-Bolu gibi bölgelerde kısa süreli tatile talep arttı. Okulların açılmasını bekleyenler Marmaris, Bodrum, Kemer ve Belek gibi lokasyonlara yöneldi.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!