Yılbaşı sonrası bazıları yanacak

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşı sonrası bazıları yanacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürü Nevzat Saygılıoğlu, Hürriyet Gazetesi'ne sanat ve futbol dünyasının ünlü isimleri hakkında çok özel açıklamalar yaptı. Saygılıoğlu, mal varlıkları, mücevher tutkuları, lüks arabaları, gece hayatları ve milyarlık transferleriyle dikkat çeken isimlere, geçtiğimiz yıl çıkarılan vergi yasasında sorulan ‘‘Nereden buldun bu paraları’’ sorusunun, yeni yılla birlikte cevaplanacağını belirtti. Buna göre, 1 Ocak 1999 tarihinden sonra vergi kaçıran isimler tek tek açıklanacak ve yargıya intikal ettirilecek.

Saygılıoğlu, ‘‘İstanbul Defterdarlığı'nın oluşturduğu özel izleme grupları, bir yıldır sanat ve futbol dünyasının ünlülerini sadece ülkemiz sınırları içinde değil, yurtdışında da takip ediyor. Gazete haberlerini de ihbar kabul ediyoruz’’ dedi.

Yapılan anlaşma gereğince 56 ülkede herhangi bir isim taşınır ya da taşınmaz mal edindiğinde, özel yazılarla Türkiye'ye bildiriliyor. Saygılıoğlu, ‘‘Biz Türkiye'yi 2000’e hazırladık. Bundan sonra hiç kimsenin kuşkusu olmasın, tüm bilgiler bilgisayarlara yüklendi. Yeni yılla birlikte alacağımız süpriz sonuçları, kimin ne vergi vereceğini, harcamaları ve vergi kaçıranları göreceğiz’ dedi.

Demirhan HARARLI / MAGAZİN SERVİS

Gelirler Genel Müdürü Nevzat Saygılıoğlu, Ekonomist Dergisi tarafından ‘‘1998 yılı bürokratı’’ seçildi. Saygılıoğlu, ödülünü önümüzdeki günlerde alacak.

Katıldığı düğünlerde ve özel gecelerde başından aşağı dolarlar savrulan İbrahim Tatlıses'in geliri ve ne kadar vergi ödeyeceği merak konusu.

Hülya Avşar'ın başı bir süre önce naylon fatura düzenlemekten maliyeyle derde girmişti.

Sibel Can, yurt içi ve yurt dışındaki menkul ve gayri menkulleriyle maliyenin ilgi gösterdiği isimlerin başında.

Hande Ataizi, ‘‘Ayda 40 milyar lira kazanıyorum’’ açıklamasıyla maliyenin dikkatlerini üzerine çekmişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!