Yerli otobüsçüden Avrupa çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Yerli otobüsçüden Avrupa çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2023 07:00

Dünyanın en büyük otobüs fuarlarından Busworld Avrupa 2023 (Busworld Europe 2023) geçtiğimiz hafta Belçika’nın başkenti Brüksel’de kapılarını açtı.

Haberin Devamı

38 ülkeden 75 otobüs üreticisi de dahil toplamda 526 katılımcı fuarda yerini alırken Türkiye, 96 katılımcıyla fuardaki en büyük katılımcı grubunu oluşturdu. BMC, Anadolu Isuzu, Otokar ve Karsan gibi yerli üreticiler fuarda yeni nesil çevreci çözümlerini sergiledi. İşte Busworld’de tanıtılan yerli çözümler:

HİDROJEN ÇÖZÜMÜ

TEMSA elektrikli şehir içi otobüsü Avenue Electron, Avrupa’nın ilk elektrikli şehirlerarası otobüsü LD SB E ve CaetanoBus ile birlikte geliştireceği şehirlerarası hidrojenli otobüsünü fuarda sergiledi. Toyota hidrojen yakıt hücresi teknolojisinin kullanılacağı hidrojenli otobüsün 1000 kilometre menzil sunacağı ve 2025 yılında seri üretime geçileceği paylaşıldı.

Yerli otobüsçüden Avrupa çıkarması

Haberin Devamı

7 ARACIYLA KATILDI

OTOKAR fuarda hidrojen yakıt hücreli otobüsü KENT Hidrojen’i dünya sahnesine taşıdı. Fuarda elektrikli otobüs ailesinin yeni üyelerini de tanıtan şirket, biri otonom olmak üzere 7 farklı model otobüsünü sergiledi. Geçtiğimiz yıl Avrupa’da “Mükemmel Tasarım Ödülü”ne layık görülen TERRITO serisinin 13 metrelik yeni elektrikli modeli e-TERRITO da ilk kez fuarda yer aldı.

SÜRÜCÜSÜZ TAŞIMA

KARSAN Busworld’te tamamen elektrikli ürün gamından e-JEST, Otonom e-ATAK ve Hydrogen e-ATA modellerini sergiledi. Avrupa ve Amerika’nın yolcu taşıyan ilk elektrikli otonom otobüsü Otonom e-ATAK ise fuar boyunca park alanında otonom sürüş gerçekleştirdi.

Yerli otobüsçüden Avrupa çıkarması

TAM ELEKTRİKLİ ARAÇ

ANADOLU ISUZU, NovoVolt modelinin tanıtımını Busworld’de yaptı. Ayrıca alternatif yakıtlı yüzde 100 Biyogaz uyumlu Kendo 13 CNG, orta boy otobüs segmentindeki Isuzu Grand Toro ve tam elektrikli NovoCiti VOLT ve CitiVolt modellerini de sergiledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!