‘Yerli jenaratörde üretime hazırız’

Güncelleme Tarihi:

‘Yerli jenaratörde üretime hazırız’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2022 07:00

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin ilk yerli ve milli jeneratör üretiminin müjdesini daha önce kamuoyuyla paylaştıklarını hatırlatarak, “Bu konuda bir müjde daha paylaşmak istiyoruz. Yerli ve milli jeneratör üretiminde artık seri üretime geçmemiz lazım. Artık seri üretim için başlamaya hazır olduğumuzu söyleyebilirim. Jeneratör konusunu hamdolsun çözdük. İlk yerli türbinimizi ve seri üretimden çıkaracağımız ilk yerli jeneratörümüzü Sakarya Nehri üzerinde bulunan Hasan Polatkan Hidroelektrik Santralimizde kullanacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı binasında düzenlenen ‘Hedef 2053: Termik Santrallerin Geleceği Çalıştayı’nda konuşan Bakan Dönmez, şöyle konuştu:

“Yerli kaynaklarla üretim yapan santrallerimiz bizim adeta güvenlik sigortamız. Jeopolitik gerilimlerin sürekli arttığı, ekonomik çalkantıların sürdüğü bir ortamda kendi öz kaynaklarımızı daha fazla kullanmak zorundayız. Kaynakları kontrol edebileceğimiz raddeye getirmek için süratle çalışmalarımız sürüyor. Bu nedenle dış kaynakları kontrol edebileceğimiz orana getirmeye tüm gücümüzle çalışıyoruz.” 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!