‘Yatırım Danışma Konseyi 2024’te toplanacak’

Güncelleme Tarihi:

‘Yatırım Danışma Konseyi 2024’te toplanacak’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2023 07:00

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Engin Aksoy, global CEO’ların Yatırım Danışma Konseyi’nin toplantısına katılmak üzere 2024’te Türkiye’ye geleceğini belirtti.

Haberin Devamı

Toplantının önemine dikkat çeken Aksoy, “CEO’ların Türkiye’de üst düzey istişarelerde bulunmasının büyük fayda sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

Engin Aksoy Ankara’da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında yapılan Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantısına katıldı. Toplantıda 2024’te uygulamaya alınacak Eylem Planı’nın görüşüldüğünü aktaran  Aksoy, “Toplantının eylem planı dışında iki önemli gündem maddesi daha vardı. Bizim için büyük önem taşıyan Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi’nin 2024-2028 yıllarını kapsayacak yeni dönem için güncellenmesi ve Merkez Bankası’nın Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile uygulamaya aldığı Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi’ydi (YTAK)” dedi.

TALEPLERİMİZİ İLETTİK

Haberin Devamı

Aksoy, Eylem Planı’nın uluslararası yatırımcıların taleplerini dikkate alan, yatırım ortamının cazibesini artıracak tedbirler içeren olumlu bir ilerleme olduğunu belirtti. Toplantıyla ilgili şu notları paylaştı: “Uluslararası piyasalar nezdinde olumlu yansıması olacak önemli konularda hızlı sonuç alınması için taleplerimizi ilettik. Özellikle KVKK 9. Madde değişikliği, İklim Kanunu ve dolayısıyla Emisyon Ticaret Sistemi’nin uygulamaya alınması konularında ivedilikle netice alınacak olması, bizim de uzun süredir beklediğimiz önemli gelişmeler. Bu yıl bitmeden sonuç alınmasının 2024 yılı için de teşvik edici olacağını düşünüyorum. Özellikle vurguladığımız nokta, mevzuat hazırlama süreçlerinde özel sektör ile istişare süreçlerinin güçlendirilmesiydi. Biz, Türkiye’nin potansiyelinin çok altında uluslararası yatırım çektiğini ifade ediyoruz. Başta makroekonomik istikrarın ve düzenleyici çerçevede öngörülebilirliğin temini olmak üzere bu alanda yapılacak çok şey var.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!