Yaratıcılık yarışmaları sektöre kıymet katıyor

Güncelleme Tarihi:

Yaratıcılık yarışmaları sektöre kıymet katıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 15:07

Bu yılki Kırmızı Ödülleri’nde ‘Kırmızı Kafa Kask Tasarımı’ yarışmasında birinci seçilen iki tasarımcıdan Mektepli Özel Eğitim Hizmetleri, birinciliği alan tasarımları hakkında konuştu.

Haberin Devamı

Kırmızı Kafası, bu yıl Kırmızı’ya dahil ettiğimiz yeni bir yarışma. Yarışmanın gördüğü umduğumuzdan fazla ilgi sonucu önümüzdeki yıl da devam etmeyi planlıyoruz. Sizin bu yarışma hakındaki görüşünüz nedir? Yarışma sürecinin geliştirilmesi için neler önerirsiniz?

Kırmızı yarışması bizim her yıl heyecanla beklediğimiz bir yarışma, yeni bir bölüm açılınca bu alanda da kendimizi denemek ve göstermek istedik. konu başlığı itibariyle ilgi çekici ve uygulama becerilerini de değerlendirilebildiği bir çalışma olması cazibesini artırıyor. Hem farklı

Konularda sözlü ve görsel hareket etme şansını da veriyor bize...

Tasarımınızın Facebook oylamasında en çok “like”ı alarak birinci seçilmesini sağlayan özellikler sizce neler?

El emeği göz nuru olması. Hayatında motosiklet olan biri olarak, çalışmanın Motosiklet kaskı ile yapılacağını öğrendiğim zaman çalışmaya bizzat dahil olmak istedim, kaskın güzel görünmesinden ziyade, kullanılma amacı ve önemini ifade etmeye çalıştık.

Haberin Devamı

Çalışmanın like birincisi olmasının nedeni olarak “ yapılış sürecine, birçok insanın şahit olması ve ortaya çıkacak sonucu onlarında bizimle birlikte merakla beklemesi” olarak söyleyebilirim. Kaskın resmi bizim bazı sayfalarımızda halen beğeni topluyor.

Ajansınızın reklam yaratıcılığı yarışmalarına yaklaşımı nedir? Yaratıcılık yarışmalarının sektöre katkısına ilişkin bir değerlendirme yapar mısınız?

Ajans olarak Kırmızı Ödülleri bizim her zaman ilgiyle takip ettiğimiz çalışmalarımızı keyifle paylaştığımız bir platform. Ajansımızın öne çıkan çalışmalarının başka gözler tarafından değerlendirilmesini eğitimimizin bir parçası olarak görüyoruz ve her sene kendimize çıkardığımız faydalarla dönüyoruz. Yıl boyunca yapılmış çalışmaların gösterime açıldığı bir sergi alanı gibi. Bence bu geliştirilmesi gereken bir konu, müsabakaya katılan bütün çalışmaların sergilenmesi sektöre renk katıyor...

Yaratıcılık yarışmalarında her zaman farklı olan kazanıyor farklı söyleyen, farklı çizen,farklı gözlemleyen biliyoruz ki reklamcı herzaman farklı olanı malzeme alamaz işte tamda burda işimizin zor ve mazoşist ruhu devreye girer bunların belli yarışmalarla etkinliklerle vs bir araya gelmesi bizlerin sektörde sesimizi duyurmamız ve gerçekten tüketici ve reklamveren kadar tatmin sağlamakta. Sektörden arkadaşlarımın çabaları çıkan güzel işleri alkışlamak o an kazanmak ve kaybetmenin çok önünde oluyor benim için.

Haberin Devamı

Bu tarz yaratıcılık yarışmalarının sektörün kıymetli sürekliliğini de katkı sağladığını düşünüyorum.

BAKMADAN GEÇME!