Vakıfbank'tan 434,6 milyon lira net kâr

Güncelleme Tarihi:

Vakıfbanktan 434,6 milyon lira net kâr
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2015 16:51

Vakıfbank, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 16 artışla 434,6 milyon lira net kar elde etti.

Haberin Devamı

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Vakıfbank'ın, 2015 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın ilk çeyreğine göre net karı yüzde 16 artışla 434,6 milyon lira oldu.

Vakıfbank'ın aktif büyüklüğü yıllık yüzde 21 artışla 168 milyar lirayı, nakdi kredileri yıllık yüzde 26 artışla 112 milyar lirayı aşarken, toplam mevduatı ise yıllık yüzde 20 büyüme ile 100 milyar liraya yaklaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan, özellikle yurt dışı piyasalar kaynaklı hareketliliğin yüksek ve gelişmekte olan ülke piyasalarına yönelik endişelerin artmış olmasına rağmen, karlılıklarını artırmaya ve ülke ekonomisine destek olmaya devam ettiklerini belirterek, Vakıfbank'ın yılın ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisine sağladığı nakdi ve gayri nakdi kredi toplamının 142,4 milyar liraya yükseldiğini kaydetti.

900. ŞUBE AÇILDI
Aydoğan, bu yılın ilk çeyreğinde 900. şubeyi açtıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Bugün tüm Türkiye'yi kapsayan 900'ün üzerinde şubemiz ve 15 binden fazla çalışanımız ile müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarına yönelik en doğru çözümler üretmeye ve onların yanında olmaya devam ediyoruz. Bu anlayış doğrultusunda, her alanda ekonomiye kesintisiz destek olmaya devam ettik ve yılbaşından bugüne kadar nakdi kredilerimizi, sektör ortalamasının üzerinde yüzde 7,8 büyüterek 112,5 milyar liraya yükselttik."

BASEL III UYUMLU İLK SERMAYE BENZERİ TAHVİL İHRACI
Bu yılın ilk çeyreğindeki diğer bir önemli gelişmenin sermaye tarafında görüldüğünü ifade eden Aydoğan, şunları aktardı:

"Şubat ayında Türkiye'nin Basel III uyumlu ilk sermaye benzeri tahvil ihracını gerçekleştirdik. 500 milyon dolar tutarındaki işlem, yaklaşık 10 milyar liralık kredi büyümesinin doğuracağı sermaye ihtiyacını karşılayacak seviyede çarpan etkisi yaratmaktadır. Söz konusu işlem sayesinde bankamız, sektör ortalamasının üzerindeki kredi büyümesine rağmen, rakip bankalar arasında yıl sonuna göre sermaye yeterlilik rasyosunu artıran tek banka olmuştur. Mart sonu itibari ile yüzde 14,2 seviyesine yükselen sermaye yeterlilik rasyomuz ve yurt dışından temin ettiğimiz uzun vadeli kaynaklarla ülke ekonomisine destek olmaya devam edeceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!