Üreticiden tüketiciye ucuz ürünün yolu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Üreticiden tüketiciye ucuz ürünün yolu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2013 12:42

Ege-Koop, İzmir'deki üreticilerin ürünlerini direk olarak tüketicilerle buluşturmasını sağlayacak bir proje üretti. Egem35 ismi verilen proje ile hem tüketicilerin ürünlere daha ucuz bir şekilde ulaşması sağlanacak hem de 20 bin kişiye iş imkanı yaratılacak.

Haberin Devamı

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, tarladan sofraya sosyal perakendecilik modelini hedefleyen projenin maliyetinin düşük, topluma getirisinin ise yüksek olduğuna vurgu yaparak, "Tarladan sofraya konsepti ile İzmir ve çevresinin ürünlerini tüketicilerle buluşturmayı bu sayede hem üreticinin hem de tüketicinin kazanmasını hedefledik" dedi.

EGEM35 Projesi’nin Sosyal Perakendecilik Modelini içerdiğini, bu nedenle de toplumun bütün bireylerini ve sosyal katmanlarını aynı çatı altında toplayacağını ifade eden Aslan, "Bu projeyle her mahallede muhtarlık uhdesinde kurulacak perakende satış birimleriyle üretici ve tüketiciyi aynı noktada buluşturmayı, doğal ürünleri uygun fiyatla tüketiciye ulaştırmayı amaçladık. Bunun yanında, çevre esnafın da bir bütün olarak hareket etmesini sağlayarak, ekonomik alanda rekabetçi konuma gelmelerini hedefledik. EGEM 35 projesindeki ana hedef, üreticinin malını en iyi fiyatla değerlendirip, tüketiciyi ucuz ve kaliteli malla buluşturmaktır" diye konuştu.

Haberin Devamı

İLK ETAPTA 20 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI

Projenin ekonomik kazanımlarının yanı sıra yüksek boyutlarda seyreden işsizliğin de önüne geçecek çapta olduğunu söyleyen Aslan, "Bu sosyal perakendecilik projesiyle işsizliğin de önüne geçilecek. Bu projeyle işsizlik oranının yüzde 14.7’ye ulaştığı İzmir’de ilk etapta 20 bin gence ve engellilere istihdam olanağı sağlanacak, ev kadınları el emeklerini değerlendirerek, aile bütçesine katkıda bulunacak, bütün mahallenin yükünü çeken, ancak geliri olmadığı için aynı zamanda yoklukla da boğuşan muhtarlara gelir sağlayacak" dedi.

SÜPERMARKET ZİNCİRİ DEĞİL

Egem 35’in kesinlikle bir süpermarketler zinciri olmadığını, küçük esnafın, büyük alışveriş merkezleri ve süpermarket zincirleri nedeniyle yaşadığı zorlukları, çektikleri sıkıntıları çok iyi bildiklerini anlatan Aslan, şöyle devam etti:

"Bu nedenle Egem 35 projesinin bir kolu olarak Bakkal Egem 35 çalışmasını da tamamladık. Kooperatiflerden ve doğrudan üreticiden elde edilecek ürünler, küçük esnafla buluşturulacak, küçük esnafın işletme sermayesi güçlendirilecek ve ‘’Birlikten kuvvet doğar’’ mantığıyla esnafın rekabet gücü artırılacak. Toplumun neredeyse tamamının faydalanacağı bu projeden elde edilecek gelir ise kentimizin daha yeşil hale gelmesi için kullanılacak. Elde edilen gelirle İzmir’in ilçelerinde kent ormanları oluşturulacak"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!