Üretici Markalar Antalya' da buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Üretici Markalar Antalya da buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 14:29

Züccaciyeciler Derneğinin (Zücder) düzenlediği "Üretici Marka Buluşmaları"nın 4.'sü 10-13 Kasım'da Antalya'da gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Zücder'den yapılan yazılı açıklamada, dış ticaret fazlası veren ender sektörlerden biri olan züccaciyenin, Türkiye ihracatındaki düşüşe karşın geçen yılın ilk 6 ayına göre ihracatını yüzde 4 artırdığı, ilk yarıda 2 milyar 30 milyon dolar ihracat gerçekleştiren sektörün, Türkiye’nin dış ticaret açığının küçülmesine katkı sağlamaya devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, züccaciye sektörünün geçen yılın ilk 6 ayına göre verdiği dış ticaret fazlasını yüzde 29 artırırken, ilk 6 ayda 1 milyar 326 milyon dolar dış ticaret fazlası ile ülke ekonomisine de pozitif katkı sağlamaya devam ettiği bildirildi.

Zücder’in, 6,7 milyar dolar üretim hacmine sahip züccaciye sektörüne katkısının her geçen gün artarak devam ettiği belirtilen açıklamada, yapılan ihracatın yüzde 85-90’ının ZÜCDER üyeleri tarafından gerçekleştirildiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zücder Başkanı Ömer Ertuğrul Erdoğan, sektörü ileriye taşımak adına dernek olarak sürekli yeni projeler geliştirdiklerini, bu projelerden birinin de KOSGEB’in "Tematik Projeler Desteği"ni de almaya hak kazanan "Züccaciye Sektörünün Rekabet Gücünü Artırma Projesi" kapsamında gerçekleştirdikleri ve Türk üreticisi ile Türk markalarını buluşturdukları "Üretici-Marka Buluşmaları" olduğunu bildirdi.

Erdoğan, ilkini Haziran 2015'te gerçekleştirdikleri buluşmaların olumlu etkilerini bütün yıl boyunca hissettiklerini, şimdiye kadar düzenledikleri 3 buluşmanın meyvelerini sektör olarak toplamaya başladıklarını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!