Ülke tarihinin en yüksek Euro ihracı

Güncelleme Tarihi:

Ülke tarihinin en yüksek Euro ihracı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2024 07:00

HAZİNE ve Maliye Bakanlığı’nın 6 yıl vadeli Euro cinsi tahvil ihracında yüzde 6.125 faizle 2 milyar Euro borçlanmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konu ile ilgili açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Bakan Şimşek, “Ülke tarihimizdeki en yüksek tutarlı Euro ihracımızı dün başarıyla tamamladık” dedi. “Üç yıl aradan sonra ihraç ettiğimiz 2 milyar tutarındaki ilk Euro tahvilimizin spreadi 2017’den beri en düşük seviyede gerçekleşti” diyen Şimşek, “Beş kattan fazla talep gelen işlemimiz, bu sene yatırım yapılabilir nota sahip ülke ihraçları dışında gerçekleşen ilk Euro ihracı oldu” diye konuştu.

Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu başarılı ihraç, uluslararası yatırımcıların ülkemize olan güveninin, programımıza duyulan inancın açık bir göstergesi. Yerel seçim sürecinde kısa vadeli beklentiler ile oluşturulan spekülatif söylemler ve pozisyonlar programımızın hedeflerine ulaşmasını engelleyemeyecek.”

NE ANLAMA GELİYOR

Başka bir ülkenin para birimi üzerinden çıkarılan tahvillere Eurobond/Euro tahvil deniliyor ve ‘devletlerin dış borçlanma için ihraç ettikleri döviz cinsinden menkul kıymet’ olarak tanımlanıyor.

 

BAKMADAN GEÇME!