Ukrayna parasının tavanını yükseltti

Güncelleme Tarihi:

Ukrayna parasının tavanını yükseltti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ukrayna'nın, para birimi Hrivna'nın dolar karşısındaki koridor tavanını 3.5'den 4'e yükselttiği bildirildi. Ukrayna Merkez Bankası Başkanı Viktor Yuşenko, Rus haber ajansı İnterfax'a yaptığı açıklamada, 1999 yılı bütçesi için öngörülen kur işlem koridorunun dolar karşısında 4 hrivna seviyelerine çıkarıldığını söyledi.

Ukrayna hükümeti Kasım ayında dolar karşısında işlem koridorunu 2.5 ile 3.5 hrivna aralığında belirlemişti. Ülkede, şu anki günlük gösterge kurunun ise 3.42 hrivna olduğu belirtiliyor. Ukrayna'da, komşu Rusya'nın ekonomik krize sürüklenmesi öncesinde işlem koridoru 1.8 ile 2.25 Hrivna aralığındaydı.

Uzmanlar, Ukrayna'da şu an piyasaların sakinliğini koruduğunu ancak hükümetin ekonomik reformlar konusunda yavaş hareket etmeye devam etmesi ve vergi reformunu gerçekleştirememesi durumunda ülkenin her an için büyük bir devalüasyon tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceğini belirtiyorlar. Bu yılın Ekim ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanan Ukrayna'da, hükümetin uzun süredir ödenmeyen maaş ve ücretleri ödemek için para basmasının ise enflasyonu tırmandırabileceği belirtiliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!