TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar: Emekli ikramiyesi alamayan çiftçiler kaydını sildiriyor

Güncelleme Tarihi:

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar: Emekli ikramiyesi alamayan çiftçiler kaydını sildiriyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2023 07:00

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, emekli olan çiftçilerin, emeklilere yapılacak olan bir defaya mahsus 5 bin liralık ikramiyeden yararlanamaması hakkında, “İnfial yaratan bu durum ve aşırı bilgi kirliliği yüzünden üretim yapan çiftçilerimiz Ziraat Odası kayıtlarını sildirmek istiyor” dedi.

Haberin Devamı

Şemsi Bayraktar, “Ziraat Odalarımızın ve Birliğimizin telefonları susmuyor. Üreticilerimiz ‘ya biz üretimi bıraktık kaydımızı silin diyor ya da biz artık üretmek istemiyoruz kaydımızı silin’ diye talepte bulunuyorlar. Çiftçilerimiz yaşanan bu mağduriyetin önümüzdeki süreçte verilecek destekler veya ikramiyelere de engel teşkil edeceği endişesini yaşıyor” diye konuştu.

SAYI GİDEREK ARTIYOR

Ziraat odalarına giderek kaydını sildirmek isteyen çiftçilerin sayısının arttığını ifade eden Bayraktar burada esas alınanın Ekim ayı kayıtları olduğunu dolayısıyla 1 Ekim 2023 tarihinden önce kaydını sildiren çiftçilerin bu ikramiyeden faydalanabileceğini belirtti. Şemsi Bayraktar çiftçilere şu an kaydını sildirmelerinin sorunu çözmediğini ifade etti.

GELİRLERİ ÇOK DÜŞÜK

Haberin Devamı

Şemsi Bayraktar, “Tarım sektörünün emektarları olan çiftçilerimiz, Türkiye ortalamasının üçte biri oranında kişi başı gelir elde ediyor. Hükümetimizin bu miktarı da göz önüne alarak bu mağduriyeti gidermesini bekliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!