Türkiye’nin yüzde 10’u borsa yatırımcısı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin yüzde 10’u borsa yatırımcısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2023 07:00

BORSA İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Boğaziçi Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen ‘Sermaye Piyasalarında Finansman Kaynakları ve Reel Sektör’ başlıklı oturuma katıldı.

Haberin Devamı

Korkmaz Ergun, 8 milyon yatırımcıya ulaştıklarını belirterek, “Yani yaklaşık Türkiye’nin10’da biri Borsa yatırımcısı. Bu birkaç sene önce yüzde 1 oranındaydı. Güzel bir gelişme ama üzerinde de durulması gereken bir gelişme. Gelen 8 milyon yatırımcının finansal okuryazarlık düzeylerinin yükseltilmesi anlamında daha yapacak çok işimiz var demektir” dedi.

Ergun, son üç yılda 139 şirketin halka arzıyla 107 milyar TL’lik kaynak sağlandığını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben bu rakamı şöyle okuyorum, bu 139 şirketimiz son üç yılda yatırımlarını ve ihracatını sermaye piyasası yoluyla TL ile finanse ettiler. Böylece kur riskini ve faiz riskini daha iyi yöneterek, daha sürdürülebilir yolla yatırım ve büyümelerini finanse ettiler. Pay piyasası ve halka arzları konuşuyoruz hep ama Borçlanma Araçları Piyasası da sektöre kaynak üretiyor. Son 3 yılda 1 trilyon TL’nin üzerinde kaynak borçlanma araçları ihracı yoluyla sektöre aktarıldı. Bu rakam sadece bu sene 400 milyar TL idi.”

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYA UYARISI

Korkmaz Ergun, genç yatırımcıların Borsa’ya katılmasının önemli olduğunu ve bundan memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Ergun şu uyarıyı da yaptı: “Lütfen sosyal medyaya itibar etmeyin, şirketle ilgili açıklamaları KAP’tan takip edin. Gelin yatırımı oradan öğrenin. Finansal okuryazarlık konusunda daha çok çalışmalıyız, SPK bu konuya çok eğiliyor, biz de bu alanda önemli çalışmalar yapıyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!