Türkiye’den Malezya’ya ticaret köprüsü

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’den Malezya’ya ticaret köprüsü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2022 07:00

Malzeya ve Türkiye ticari ilişkileri yeni bir döneme giriyor. Her iki ülke arasında yeni ekonomik fırsatlar yaratmak ve ikili ticari ilişkilerin istikrarlı büyümesine olanak sunmak amacı ile Malezya Yatırım Geliştirme Kurumu (MIDA) Türkiye’deki ilk ofisini İstanbul’da açtı.

Haberin Devamı

Açılışta bir konuşma yapan Malezya Kıdemli Bakanı ve Uluslararası Ticaret ve Sanayi Bakanı Dato’ Seri Mohamed Azmin Ali, “MIDA’nın İstanbul’da ofisinin kurulması çok temel ve kritik iki amaca hizmet ediyor. Birincisi, Orta Doğu ve Avrupa Birliği gibi komşu bölgeler de dahil olmak üzere Türkiye ve civarındaki ticari çıkarlarını ve yatırım ufkunu genişletmek isteyen işletmeler için bir kapı görevi görmektedir. İkincisi, bu ofis, Türkiye’den ve bölgeden Malezya’ya daha fazla yatırım çekmek için bir mıknatıs görevi görecek ve böylece ASEAN bölgesinde ve ötesinde büyüme için bir sıçrama tahtası olarak konumumuzu güçlendirecektir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu ise şunları söyledi: “Son yıllarda Malezya’dan Türkiye’ye gelen yaklaşık 1 milyar dolar uluslararası doğrudan yatırım başta enerji, finans, altyapı ve ulaşım, perakende ve sağlık olmak üzere çeşitli sektörlerde gerçekleşmiştir. Teknoloji girişimciliği ve faizsiz finans alanındaki yatırım potansiyelinin de dikkat çektiğini görmekteyiz. MIDA’nın İstanbul’da bir ofis açmasını memnuniyetle karşılıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!