Türkiye, diş fırçaları için soruşturma başlatıldı!

Güncelleme Tarihi:

Türkiye, diş fırçaları için soruşturma başlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 15:38

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Türkiye’nin, diş fırçaları ithalatında damping soruşturması başlattığını açıkladı.

Haberin Devamı

DTÖ’den yapılan açıklamaya göre, Türkiye tarafından yapılan soruşturma çağrısında, "İlgili tarafların "İlgili Taraflar İçin Başvuru Formu"nu doldurarak, duyurunun yapıldığı 22 Nisan’dan itibaren 20 gün içinde yetkililere teslim etmeleri durumunda, soruşturmaya taraf olabilecekler.

DTÖ açıklamasında, "İlgili tarafların ’http://ithkorunma.ekonomi.gov.tr’ adresinden ’İlgili Taraf Online Anket’ini doldurarak, incelemenin başlama tarihinden itibaren 30 gün içinde teslim etmeleri gerekmektedir" denildi.

Koruma önlemine ilişkin soruşturmalar, ithalatı yapılan herhangi bir ürünün iç pazara bir tehlike oluşturup oluşturmadığını ya da oluşturma potansiyelini belirlemek üzere alınıyor.

Koruma önlemi esnasında, ithalatçılar, ihracatçılar ve ilgili taraflar durum hakkında sunumlar yapma ya da yapılan sunumlar üzerinden cevap verme hakkına sahipler.

Haberin Devamı

Dünya Ticaret Örgütü üyeleri, incelenen ürünün pazarı tehlikeye sokması ya da tehlikeye sokma ihtimali karşısında ürünlerle ilgili koruma önlemi alabiliyorlar.

 

 

BAKMADAN GEÇME!