Türk turizmci Cem Kınay Avusturya’da yılın adamı

Güncelleme Tarihi:

Türk turizmci Cem Kınay Avusturya’da yılın adamı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

Avusturya'da Gulet Turizm adlı şirketin sahibi olan Dr. Cem Kınay, Avusturya'nın en çok satan iki dergisi Trend ve News tarafından ‘‘Yılın İşadamı’’ seçildi. Kınay, 1996 yılında da Avusturya'da ‘‘Yılın En İyi Turizmcisi’’ ödülünü almıştı.

Avusturya'nın en çok satan aylık ekonomi dergisi Trend ve haftalık magazin dergisi News, Gulet adlı turizm şirketinin sahibi ve Genel Müdürü Dr. Cem Kınay'ı ‘‘Yılın İşadamı’’ seçti.

Ödül, önceki akşam akşam Viyana'daki tarihi bir posta binasının gişe salonunda düzenlenen muhteşem bir törenle Trend dergisi Genel Müdürü Dr. Christian Rainer tarafından verildi. Çoğunluğunu önde gelen işadamlarının oluşturduğu 500'e yakın davetli arasında bulunan Avusturya İçişleri Bakanı Karl Schlögl de törende bir konuşma yaptı.

‘‘Ben burada İçişleri Bakanı olarak değil, Dr. Cem'in yakın arkadaşı olarak bulunuyorum’’ diyen Schlögl, ‘‘5-6 yıldır yakından tanıdığım Dr. Cem iyi ve kötü günümde güvenebileceğim bir arkadaşımdır. Kendisi sadece Avusturya'da değil Avrupa'da söz sahibi olabilecek bir turizm organizasyonunu gerçekleştirdi’’ dedi.

ZORLANMADIK

Trend dergisi Genel Müdürü Rainer ise, seçimi yaparken hiç zorlanmadan bu kararı aldıklarını belirtti. Finale kalan 5 aday arasından ‘‘Yılın İşadamı’’ seçilen Dr. Kınay, ‘‘Şu anda 39 yaşındayım. Hayatımda birçok ödül aldım. Ailem ve iki kardeşimin başarılarımda büyük payı vardır. Bununla birlikte eşim, ortağım ve firmamdaki tüm çalışanların hepsi zaten benim için en büyük ödül’’ diye konuştu. Türkiye'ye ve ‘‘ikinci vatanım’’ dediği Avusturya'ya teşekkür eden Dr. Kınay, ‘‘İlk defa yabancı bir işadamının bu büyük ödüle layık görülmesiyle Avusturya herkese açık bir devlet olduğunu ortaya koymuş bulunuyor’’ dedi. Kınay, sözlerini, ‘‘Bu ödülle, üzerime aldığım yük daha da ağırlaşacak, sorumluluğum daha da artacak. Bunu hiçbir şekilde zedelemeden taşıyacağıma söz veriyorum’’ diye tamamladı.

Doktor turizmci

1996 yılında da Avusturya'da ‘‘Yılın En İyi Turizmcisi’’ ünvanına layık görülen Dr. Cem Kınay, Viyana Tıp Fakültesi mezunu. 1987 yılında Oğuz Serim ile birlikte ‘‘Gulet Yacht Charter’’ adlı şirketi kurarak turizm dünyasına atılan Kınay, şirketini 1996 yılında ‘‘Gulet Touristik’’ adı altında Avusturya'nın bir numaralı tur operatörü durumuna getirdi. Türkiye'deki Magic Life der Club oteller zincirinin de sahibi olan Dr. Kınay son olarak 1997 Eylül ayında Avusturya Havayolları ile ortak olarak tur operatörlüğü kurdu ve Avusturya'nın ikinci büyük tur operatörü, Avusturya Havayolları'na ait Touropa şirketini kendi bünyesine kattı. Cem Kınay, ‘‘Yılın Adamı’’ ünvanıyla Trend dergisinin Ocak sayısına da kapak oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!