Türk sporunu uçuracak

Güncelleme Tarihi:

Türk sporunu uçuracak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2022 07:00

Türk Hava Yolları, Türk sporu ve sporcusuna destek olmak amacıyla sponsor olduğu 10 farklı spor federasyonuyla iyi niyet sözleşmesi imzaladı. Sponsorluğun ulaşım desteğini kapsadığını belirten THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, “Ülkemizin bayrak taşıyıcı havayolu markası THY gibi Türk sporunun da her alanda yüksekten uçacağına inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Türk Hava Yolları (THY), sponsorluğunu üstlendiği 10 farklı spor federasyonuyla iyi niyet sözleşmesi imzaladı. Bu kapsamda, dün İstanbul’da bir lansman toplantısı düzenlendi. Lansmana Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Şahin Gürkan, Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin Tuncer, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkan Vekili Fikret Hayali, Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Muaz Ergezen, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın ve Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç katıldı.

Haberin Devamı

‘HEDEFE BERABER YÜRÜYORUZ’

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, lansmanda yaptığı konuşmada, “Biz, Türk kültürünü dünyaya taşıyoruz. Federasyonlarımız da Türk milletinin gençliğini, çevikliğini ve etik değerlerini uluslararası arenalardaki başarılarıyla dünyaya taşıyor. Dolayısıyla aynı hedefe beraber yürüyoruz. Türkiye’nin en değerli markası ve bayrak taşıyıcı havayolu markası olarak 20 senede çok mesafe kat ettik. 2003 yılında 65 uçağımız varken bugün 7 kat büyüyerek 388 uçağa eriştik, destinasyon sayımızı da 53’ten 340’a çıkardık. Dolayısıyla THY gibi Türk sporunun da her alanda yüksekten uçacağına inanıyoruz” dedi. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, “Türk basketbolunu güzel zaferlere taşıyan THY ile bu işbirliğimizin devam edeceğinden dolayı mutluluk duyuyorum” derken, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi de pandemiden sonra yaşanan küresel ekonomik sorunlarla birlikte sponsorluk anlaşmalarının artık çok daha önem kazandığının altını çizdi.

‘BUGÜN DAHA GÜÇLÜYÜZ’

Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Şahin Gürkan ise, “THY’ye Türk voleyboluna verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Muaz Ergezen da, “Sponsorluğu THY ile yapıyor olmamıza hepimize ayrı bir özgüven ve motivasyon katmaktadır. 4.5 milyon vatandaşımızın daha fazla spora katılımı için çabalıyoruz. İmkân verildikçe ne gibi başarılar ortaya koyduğumuza hepimiz şahidiz. Birlikteliğimizin çok daha uzun yıllar sürmesini ümit ediyorum” dedi. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, “Dünya markası olan THY’nin engelli çocuklara sahip çıkmasının mutluluğunu, gururunu yaşıyoruz. Bugün daha güçlüyüz, bütün özel sporcular ailesi adına THY’nin bütün çalışanlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘THY İLE ANILMAK GURUR VERİCİ’

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, “THY gibi bir dünya markasıyla anılmak bizim için gurur vericidir. THY’ye bizlere verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz” derken, Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, “Sürdürülebilir başarılar için çıktığımız bu yolda bize yol arkadaşlığı yapacak olan THY’ye ilk tanıştığımız günden itibaren çözüm odaklı yaklaşımlarından dolayı Prof. Dr. Ahmet Bolat’a ve THY ailesine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkan Vekili Fikret Hayali ise, “Ahmet Bolat’a, Bilal Ekşi’ye ve THY ailesine teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı. Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin Tuncer de şu ifadeleri kullandı: “Camiamız adına verdikleri destekten dolayı Ahmet Bolat’a ve THY ailesine çok teşekkür ediyoruz.”

Haberin Devamı

DEMİRÖREN: ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören törende yaptığı konuşmada THY’nin verdiği desteğin Türk sporunun kalkınması için çok önemli bir adım olduğunu belirterek, “Bugün burada Türkiye’nin en değerli dünya markası THY ile yapacağımız sponsorluk anlaşması için çok mutluyuz. Türk sporuna verilen desteklerin artarak devam etmesini temenni ediyoruz. Çünkü, Türkiye’de sponsor bulmak gerçekten zor. THY’nin bu desteği bizler için çok değerli. Spora katkıları için THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat’a, Genel Müdür Bilal Ekşi’ye ve tüm çalışanlara teşekkürlerimizi sunuyoruz” açıklamasında bulundu.

BAKMADAN GEÇME!