Turizme istihdam paketi

Güncelleme Tarihi:

Turizme istihdam paketi
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 10:03

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal telafi edici tedbirlerle turizme destek paketi açıkladıklarını, sırada ise turizm istihdamını arttıracak yeni bir paket olduğunu söyledi. Berlin’de müjdeyi veren Ünal, paketin önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirtti.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, turizmin canlandırılması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte yeni bir istihdam paketi hazırladıklarını açıkladı. Ünal, Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefalogianni ile de görüşteklerini belirterek, “Çin, Hindistan gibi uzak destinasyonlar için bölgemizi neden birlikte tanıtıp ortak paketler oluşturmayalım’ dedik” ifadelerini kullandı.

Türkiye, dünyanın en önemli turizm fuarlarından olan ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı’na 3 bin metrekarelik alanla katıldı. Açılışa katılan Ünal, Türkiye’den gelen turizmcilere seslendi.

İki ay önce turizm sektör temsilcileri ile bir araya geldiklerinde ortak seferberliğe ihtiyaç olduğunu söylediğini hatırlatan Ünal “İki ay içinde sektörümüzün temsilcileri gerçek anlamda bir seferberlik başlattılar ve iki ay içinde yurt dışında yaptıkları çalışmalarla çok geniş kapsamlı, adeta birebir yüz yüze görüşmelerle geniş bir tanıtma ve iletişim süreci devam ettirdiler” dedi.

Haberin Devamı

ORTAK ÇALIŞMA

Turizme istihdam paketi


Ünal, telafi edici tedbirleri içeren turizm destek paketi açıkladıklarını vurgulayarak 24 Kasım’dan itibaren üç şehir üzerine odaklandıklarını belirtti. Geçen pazartesi akşamı da Süleyman Soylu ile ve ilgili bürokratlarla çalışma gerçekleştirdiklerini açıklayan Ünal şöyle konuştu: “Turizmde istihdam ve çalışma hayatı ile ilgili küçük paket bir hazırladık. Çalışma Bakanlığımız gerekli önlemleri hazırladı. Önümüzdeki günlerde turizm sektörüne dönük bazı iyileştirici tedbirleri paylaşacağız.”

AYNI MİRASA SAHİBİZ

Ünal, 5 yılda ürün çeşitliliği açısından Türkiye dünyanın en önemli merkezlerinden birisi olacağını belirterek Yunanistan ile adımları atılan işbirliklerini de açıkladı. Ünal “Yunanistan Turizm Bakanı ile beraberdik. Dünya küçülürken, ülkeler, kendilerini tek bir bölge gibi tanımlamaya başladılar. Artık düşmanlıkların olmadığı işbirliklerin, birlikte çalışmanın olduğu bir dünyaya gidiyoruz. Yunan Bakan ile ‘Çin, Hindistan gibi uzak destinasyonlar için bölgemizi neden birlikte tanıtıp ortak paketler oluşturmayalım’ dedik. Evet bu mümkün, biz aynı ortak coğrafyayı kullanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye 3 bin m2 alanda

ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı 1966’dab beri düzenleniyor. 160 bin metrekare sergi alanı ve 26 salondan oluşuyor. 2015’te 175 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl 9-13 Mart 2016 arasında 50’ncisi düzenlenen fuara Türkiye, 3 bin metrekarelik alanda 116 stand ve yaklaşık 127 katılımcı ile bulunuyor. Katılımcıların 13’ü seyahat acentası ve tur operatörü, 56’sı otel, 11’i valilik, 47’si birlik, dernek, belediye ve kalkınma ajansından oluşuyor. 2010’da Türkiye’nin konuk ülke olarak katıldığı fuarın bu yılki konuk ülkesi Maldivler. Türkiye stantlarında destinasyonlar ile turizm çeşitlerinin tanıtımı yapılırken, dağcılık, yürüyüş, doğa gibi alternatif turizm türlerine ve 2016 Antalya Botanik Expo tanıtımına da yer veriliyor.

Haberin Devamı

50 MİLYON UZAK DEĞİL

Türkiye’nin her açıdan zengin olduğuna işaret eden Ünal şöyle devam etti: “Bu zenginliği koruyarak genişletebilen, güçlü bir turizm Ar-Ge’si olan Bakanlığımız ile birlikte önümüzdeki süreçte biz çok güzel gelişme ve yeni bir yapısal dönüşüm içerisinde 2023 hedefini gerçekleştireceğiz. 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm hedefimizi gerçekleştirmek uzak değil. Çünkü bunun için herşeye sahibiz. Önümüzdeki 5 yıl Türkiye turizmini hedeflediğimi noktaya ulaştıracağız.”

BAKMADAN GEÇME!