Turizmde ‘patron’sezonu

Güncelleme Tarihi:

Turizmde ‘patron’sezonu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2013 00:00

TÜRK turizmindeki büyümeyi hızlandırmak isteyen iş ve finans dünyası harekete geçti. Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TYD) yeni başkanı Atlas Jet’in patronu Murat Ersoy olurken, yönetime bir çok ünlü işadamı girdi.

Haberin Devamı

SON yıllarda hızlı bir büyüme yakalayan Türk turizmi için iş ve finans dünyası da harekete geçti. Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TYD) 12. Genel Kurulu’nda Atlas Jet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy yeni başkan seçilirken, bir çok ünlü işadamı ve yönetici de listede yer aldı. Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral ve Akfen Holding Başkan Yardımcısı Mustafa Keten gibi önemli isimlerle sektörü geliştirmeye çalışacaklarını anlatan Murat Ersoy, “Üye sayısını artırmak ve üyelere maddi fayda sağlayacak projeler hazırlamak için çalışacağız” dedi.

PRATİK ÇÖZÜMLER

TYD’de alt yapı çalışmaları yapacaklarının altını çizen Murat Ersoy, bürokratlar ve turizm sektörü temsilcileriyle geleceğe yönelik çalışmalar yapacaklarını söyledi. Devletle işbirliği halinde olacaklarını ifade eden Ersoy, TYD’nin sorunlarına karşı pratik çözümler üretmek için çalışacaklarını dile getirdi. TYD’nin patronlar kulübü olduğunu söyleyen Ersoy, “Yatırımı yapan elini taşın altına direk koyanlardır. TYD üyeleri dernekte bulunmanın ayrıcalığını yaşayacaklar. Bu da üye katılımı artıracak” diye konuştu.

MARKA KENTLER

Haberin Devamı

2013’te turizm gelirinin 33 milyar lirayı aşmasının beklendiğini ifade eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, çevreye duyarlı doğayı koruyan tesis yapımına özen gösterilmesi gerektiğini kaydetti. Bölgesel turizmin canlandırılması ve uluslar arası pazarda Türkiye imajının yerleştirilmesi için çalışmalar yürütüldüğünü anlatan Arıcı, kültür turizmi ile marka kentler yaratmayı amaçladıklarını dile getirdi. TYD eski başkanı Turgut Kür, Türkiye’nin turizmde mucize yarattığını söyledi. Kür, güç birliği yapılması halinde bürokrasinin önünde güçlü olunabileceğini belirtti.

TYD’nin yeni yönetiminde kimler var
· Fettah Tamince
· Mustafa Keten
· İbrahim Birkan
· Cemil Uğurlu
· Hakan Ateş
· Recai Çakır
· Ece Tonbul Kilit
· Üstün Özbey
· İsmet Güral
· Ayhan Bektaş
· Hande Tibuk
· Ramazan Aslan

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!