Turizmci emekli Avrupalıyı bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Turizmci emekli Avrupalıyı bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2023 07:00

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, okulların açılmasıyla çocuklu ailelerin ülkelerine döndüğünü vurgulayarak, “Avrupa’da emekliler Akdeniz ülkelerine doğru yola çıkıyor. Zira onlar havuz kenarında yatan değil, gittikleri yeri karış karış gezen turistler. Bu kitle turizmde daha yüksek kazanç bırakan, tercih edilen kitle” dedi.

Haberin Devamı

Turizmci Recep Yavuz, türbülanslı geçen yaz döneminden sonra turizmcinin en büyük arzusunun, sezonu olabildiğince uzatmak olduğuna dikkati çekti.

ORTALAMA 14 GÜN KALIYORLAR

‘Her şey dahil’ bağımlısı bol çocuklu ailelerin okulların açılmasıyla ülkelerine döndüğüne işaret eden Yavuz, “İş, mesai zorunluluğu artık gündeminden çıkmış, çocuk ve okul konusunda engeli olmayan ‘Best Ager’lar-En İyi Yaş’, seyahat için aşırı sıcakların bittiği ve yoğun kalabalıkların azaldığı sonbahar aylarını tercih eder. Antalya-Kapadokya-Likya-Ege lokasyonlarına Avrupa’nın 9 ülkesinden emekli turist getirdik. Misafirlere 14 günlük konaklamalarının ilk haftasında kültür turu yaptırdık. İkinci hafta seçkin sahil otellerinde dinlenerek yoğun tur programının yorgunluğunu attılar. Ancak asıl katkı, her bir turda bin 500 kilometre kat edecek turistlerin yol boyu yaptıkları ziyaretler ve bu esnada gerçekleşen harcamalar oluyor” bilgisini verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!