Turizmci 2017’den umutlu

Güncelleme Tarihi:

Turizmci 2017’den  umutlu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 21:14

YAKLAŞIK 30 yıldır turizm sektöründe faaliyet gösteren Jolly Tur ile Amara, Crystal, Nirvana markalarıyla 16 otel ve 25 bin yatak kapasitesiyle en büyük Türk otel zincirlerinden biri olan Kilit Hospitality Group (KHG), ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

 Zor geçen 2016 yılının ardından 2017’den umutlu olduklarını açıklayan şirket yetkilileri, özellikle Rus turistin yeniden devreye girmesiyle 2017’de 2016’ya göre çok daha iyi bir yıl beklediklerini açıkladı. Düzenlenen toplantıya Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, Kilit Hospitality Group Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Kilit, Amara World Hotels CEO’su Korhan Alşan ve Crystal Hotels CEO’su Umman Çetinbaş katıldı.

BEKLENTİ 4 MİLYON

Yurtdışından gelen turist açısından 2017’nin ciddi bir şekilde toparlanma yılı olacağına inandıkların dile getiren Vardar, “Güvenlik nedeniyle özellikle Batı ülkelerinden gelen turist sayısında bir daralma bekleniyor olsa da bu durum, dünyanın en çok turist çeken pek çok ülkesi için de geçerli. Ayrıca Rusya ile tamir edilen ilişkiler ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinin ilgisi doğrultusunda bu bölgelerden Türkiye’ye 4 milyon civarında turist gelmesini bekliyoruz. Akdeniz Bölgesi’ndeki turizm gelirlerinin artması açısından son derece önemli” dedi.

Haberin Devamı

 İÇKİYE ÖTV DESTEĞİ ÖNERİSİ 

7 bin 500 kişiye istihdam sağladıklarını belirten Tolga Kilit de, “2017’yi turizmde toparlanmanın başlangıcı olarak görüyoruz. Akdeniz Bölgesi için 2017’de kişi sayısında yüzde 25–35 büyüme öngörüyoruz” dedi. Crystal Grup Genel Müdürü Umman Çetinbaş ise 2016’da iç pazarın payını arttırarak ayakta kaldıklarını söyledi. Teşvik paketlerinde ise SGK desteğinin tek başına yeterli olmayacağını belirten Çetinbaş, turizmde içkilerdeki vergilerin kaldırılmasıyla maliyetlerin aşağı çekileceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!