TÜMKA Kablo davası Haziran'a ertelendi

Güncelleme Tarihi:

TÜMKA Kablo davası Hazirana ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 10:49

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi şirketi arasında yer alan Tümka Kablo baskınına adı karışan iş adamı Ozan Çelik (28) hakkında, mahkeme, zorla getirme karara aldı. Dün ikincisi görülen duruşmada, avukatı, Çelik’in ağır bir ameliyat geçirdiği için duruşmaya gelemediğine dair rapor sundu. Özge Ulusoy, Deniz Akkaya, Şeyma Coşkun gibi bir çok ünlü isim ile adı anılan Çelik ile birlikte, 17 kişi, 4 yıldan 11 yıla değişen sürelerde hapis cezası ile yargılanıyor.

Haberin Devamı

Temeli 90'lı yılların başında 5 ortak tarafından atılan Tümka Kablo Sanayi A.Ş. 226 milyon liralık cirosu ile İstanbul Sanayi Odası’nın 2012'de açıkladığı en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer aldı. 200’e yakın çalışanı bulunan 90

TÜMKA Kablo davası Hazirana ertelendi
ülkeye ihracat yapan fabrika şimdilerde ise düşük bir kapasite ile faaliyette.

Tümka Kablo’nun ortakları Kasapoğlu ve Okumuş kardeşler arasındaki anlaşmazlık geçtiğimiz yıl 23 Nisan’da yaşanan ‘baskın’ olayı ile yeni bir boyuta ulaştı. İşadamı Ozan Çelik’in, şirketin diğer ortağı Ahmet Hakan Okumuş ve adamları ile fabrikaya gitmeleri; polisin fabrikaya gelmesi ile son buldu. M. Kaan Kasapoğlu’nun, kendisine baskı yapıldığı, hisse devri için zorla imza attırılmak istendiği iddiası ile yaptığı suç duyurusu sonrası İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Haberin Devamı

TÜMKA Kablo davası Hazirana ertelendi
TÜMKA KABLO BASKINI PAHALIYA PATLADI

'AĞIR BİR AMELİYAT GEÇİRDİ' RAPORU

22 Mayıs’ta yapılan ilk duruşmaya da katılmayan Ozan Çelik’in avukatı dün yapılan duruşmaya, Çelik’in 5 saat süren bir ameliyat geçirdiğini bu nedenle dünkü duruşmaya katılamadığını söyledi. Mahkeme, sunulan raporu kabul etti; önümüzdeki 18 Haziran’da yapılacak duruşmaya katılmasının zorunlu olduğuna karar verdi.

TÜMKA Kablo davası Hazirana ertelendi
DEV FABRİKADA BASKIN ŞOKU

NEDEN KALABALIK GEZİYOR BİLMİYORUM!
Duruşmada savunma yapan sanıklardan Murat Cin, fabrika kapısını zorla açtıklarını söyleyerek “Ozan Çelik devamlı yanında 15-20 kişi gezer. Neden böyle gezdiğimi bilmiyorum. Olay günü aynı şekilde fabrikaya, diğer tüm sanıklarla birlikte gittik” dedi.Cin, aylık gelirini ise 2 bin TL olarak beyan etti.

TÜMKA Kablo davası Hazirana ertelendi

Tümka Kablo, İSO 500'ün 2012'deki listesine girdi ancak 2013 listesine giremedi.

‘AYAK İŞLERİNİ YAPTIRIRDI’
Bir diğer sanık Ali Pala ise savunmasında, Çelik’in koruması olduğunu belirterek “Ozan Çelik büyük bir işadamı olduğu için, kendisini, gidip geldiği yerlerde Murat Cin ile birlikte yakın korumalığını yaparız” dedi. Savunma yapan sanıklardan bazıları ise, belirli bir işlerinin olmadığını ifade ederken Ahmet Doruklu isimli sanık ise “Ben suç tarihinde çalışmıyordum. Savaş Maşaoğlu’nu tanırım. Zaman zaman beni çağırır. Ve Ozan Çelik’in ayak işlerini yaptırırdı” dedi.

Haberin Devamı

Sanık Savaş Maşaoğlu ise bir önceki duruşmada yaptığı savunmada "Ben Ozan Çelik'in yanında çalışıyorum. Ozan Çelik, olay tarihinden bir kaç gün önce bir fabrika satın aldığını, bu yerde kendisine bir oda yaptıracağını, bu nedenle bu işlerle ilgili adam lazım olabileceğini söyledi

FABRİKADA 5 KİŞİ ORTAK

Yaşanan olay sonrası fabrikada işlerin giderek gerilediği ifade edilen Tümka Kablo'da, Ahmet Hakan Okumuş, Hasan Okumuş ve Süha Çilmen yüzde 25'er, Haşmet ve Kaan Kasapoğlu kardeşler ise yüzde 25 hisseye sahip. Ortakların birbirlerine karşı açtıkları çok sayıda dava bulunuyor.

TÜMKA Kablo davası Hazirana ertelendi


Tümka Kablo'nun ürettiği ürünler iç piyasanın yanı sıra 90 ülkeye ihraç ediliyordu.

Haberin Devamı

dgokce@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!