Dev fabrikada baskın şoku

Güncelleme Tarihi:

Dev fabrikada baskın şoku
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2013 14:46

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi şirketi arasında yer alan ve 90 ülkeye ihracat yapan Tümka Kablo’da baskın şokunun yaşandığı ortaya çıktı. Şirket ortakları arasında ortaya çıkan anlaşmazlık çözülemeyince devreye, kamuoyunda fiziksel benzerliği nedeniyle 'Mesut Barzani’nin yeğeni' diye anılan Ozan Çelik girdi. Çelik, beraberindeki 30 kadar adamı ile 23 Nisan’da fabrikaya zorla girdi.

Haberin Devamı

İddiaya göre şirketin diğer ortağı Kaan Kasapoğlu hisse devrine zorlandı. Baskını haber alan polis fabrikaya gitti ve olayı gerçekleştirenleri göz altına aldı. Savcılığa sevk edilen şüpheliler daha sonra serbest bırakıldı.

Tümka Kablo Sanayi A.Ş.’nin temeli 1992’de 5 ortak tarafından atıldı. Şirketin ortakları arasında Haşmet-Kaan Kasapoğlu, Hakan-Hasan Okumuş ve Süha Çimli yer aldı. Tümka zamanla işlerini büyüttü ve ortaklar birkaç yıl içinde Hadımköy’de yeni bir fabrikaya taşındı. 

BASKIN ANI SANİYE SANİYE GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI 

‘YOLSUZLUK YAPTI’ İDDİASI

İstanbul Sanayi Odası’nın geçtiğimiz yıl açıkladığı 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine 205 milyon TL cirosu ile 375’inci sıradan giren ve 180 kadar çalışanı bulunan şirkette 20 yıllık ortaklar arasındaki sorun ise geçtiğimiz şubat ayında ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Şirket ortaklarından Kasapoğlu kardeşler, aynı zamanda Tümka’nın Genel Müdürü konumunda bulunan diğer ortak Ahmet Hakan Okumuş’un bir takım hesaplarda usulsüzlük yaptığını iddia etti. Hesapların incelenmesi için bir denetim firması çağrıldı. Söz konusu denetimde son aşamaya gelinirken, 23 Nisan günü beklenmedik bir gelişme yaşandı.

ZORLA HİSSE DEVRİ İSTEDİLER

Tümka Yönetim Kurulu Üyesi M. Kaan Kasapoğlu, kamera kayıtlarına göre şirkete zorla girildiği gözlenen 23 Nisan günü saat 15:00 sıralarında yaşanan olaya ilişkin Hürriyet’e şunları anlattı:

“23 Nisan tatil olduğu için fabrikada, bir güvenlik görevlisi ve bir kadın çalışan dışında kimse yoktu. Ben de odamda çalışıyordum. Bir süre sonra bir gürültü geldi. Ortağımız Hakan Okumuş ile birlikte çok sayıda kişi zorla binaya girdi. 7 araba ile toplam 30’a yakın kişi gelmişti. Her biri fabrikanın bir yerini tutmuştu. Beni de zorla toplantı odasına soktular. Sürekli tehdit ve hakaretlerde bulunuyorlardı. Ozan Çelik sürekli baskı kuruyordu.

Bize ait hisseleri kendilerine vermelerini istiyorlardı. Üstelik hiçbir bedel ödemeden... Ben de böyle bir şey olamayacağını söyledim. O arada bir fırsatını bulan

Dev fabrikada baskın şoku

Okumuş (solda) ve Kasapoğlu birbirlerini suçladı

bizim personel polisi çağırmış. Ekip arabası geldiğinde, benden polisleri göndermemi istediler. Ben bir dönem önce Hadımköy Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı olduğum için ekip amiri ile tanışıyordum. Baskına uğradık dedim. Kısa bir süre sonra çevik kuvvet polisi fabrikaya geldi. Fabrikadaki herkes Hadımköy Polis Merkezi’ne götürüldük. Alınan ifadeler sonrası savcılık serbest bıraktı. Ancak biz davanın takipçisi olacağız.”

Haberin Devamı

"BASKIN DEĞİL, TEKNİK HEYET GİTTİ"

Konu ile ilgili diğer ortak Hakan Okumuş adına yapılan açıklamada ise, baskın durumunun söz konusu olmadığı toplantının planlı olduğu kaydedilerek özetle şu bilgi paylaşıldı: “A.Hakan Okumuş, Tümka’daki yüzde 25 hissesini satışa çıkardı. Bu hisseye talip olan Ozan Çelik isimli işadamı satın alma işlemi yapılmadan önce bir teknik heyet ile gelerek fabrikayı gezmek, yatırımı görmek ve mali durum hakkında bilgilenmek istedi. Bu durum kendilerine açıklanarak tüm ortaklar 23 Nisan tarihinde fabrikaya toplantıya davet edildi. Ne yazık ki diğer ortaklar bu toplantıya da gelmeyerek satışı engelledikleri gibi Kaan Kasapoğlu olayı saptırarak baskın şeklinde lanse edilmesini sağladı.”

OZAN ÇELİK'İN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Arnavutköy’deki, Tümka Kablo fabrikasına, adamlarıyla birlikte baskın yaptığı iddia edilen Ozan Çelik, avukatı Yelda Cengizlier aracılığıyla açıklama yaptı. Açıklamada olayın iftira olduğunu öne sürülerek “Müvekkilim Ozan Çelik hakkında, “adamlarıyla fabrika bastı” diye başlıklar atılarak yazılan haberler tamamen yalan ve iftira içeriklidir."  ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

ekaplangil@hurriyet.com.tr

dgokce@hurriyet.com.tr

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!