TÜGİAD genel merkeze kayyum atandı

Güncelleme Tarihi:

TÜGİAD genel merkeze kayyum atandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2023 07:00

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği’nin (TÜGİAD) geçtiğimiz günlerde göreve gelen yeni yönetim kurulu üyeleri mahkeme kararıyla görevden alındı.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Kadriye Güçlü Sakarya, “Yapılan usulsüzlükler ve tüzüğe aykırı ihraçlar nedeniyle mahkeme kararı ile derneğe kayyum atandı” dedi. Mevcut TÜGİAD yönetimi ise, “Mahkemenin bir ara kararı var. Gerekli itirazları yapacağız. Kesinleşmiş bir karar bulunmamakta. Süreçle ilgili detaylı bilgilendirmeyi bugün İstanbul’da yapacağımız basın toplantısında açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

‘USÜLSÜZLÜK OLUŞMUŞTU’

Avukat Kadriye Güçlü Sakarya, TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Burak Dalgıç’ın hiçbir gerekçe gösterilmeden görevden alınması, tüzüğe aykırı şekilde dernekten ihraçların yapılması olayın mahkemeye taşınmasına neden olduğunu dile getirdi.

Derneğe başkan olan ya da yönetimde yer alan tüm işinsanlarının vergi levhası olması, bir şirkete ortaklığının bulunması gerektiğine vurgu yapan Sakarya, “TÜGİAD’ın mevcut başkanın hiçbir çalışanı olmadığı gibi yönetim kurulunda bulunan bazı üyelerin de hiçbir ticari faaliyeti bulunmadığı tespit edilmiştir. Bunun bir usulsüzlük oluşturması sebebiyle kanun yoluyla, itiraz gerçekleştirilmiştir” dedi.

Haberin Devamı

Sakarya sözlerine şöyle devam etti: “Yaşanan süreçle ilgili mahkemeye şikâyette bulunulmuş, yasal olarak ihraç edilen üyelerin hakları aranmıştır. Gelinen noktada mahkeme tarafından inceleme başlatılmış, alanında uzman bir kişi olayı incelemesi için görevlendirilmiştir. Yapılan incelemeler doğrultusunda şikâyetler haklı bulunmuş TÜGİAD Genel Merkezi’ne kayyum atanmıştır.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!