Güncelleme Tarihi:
Buna göre, toplanan inek sütü miktarı haziranda yıllık bazda yüzde 13,1 artarak 848 bin 378 ton oldu. Söz konusu dönemde, ticari süt iÅŸletmeleri tarafından gerçekleÅŸtirilen içme sütü üretimi yüzde 4,4 artışla 118 bin 755 tona yükselirken, inek peyniri üretimi yüzde 10,7 artarak 60 bin 58 tona çıktı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeÅŸitleri üretimi ise yüzde 8,3 artışla 4 bin 590 tona ulaÅŸtı.Â
YoÄŸurt üretimi, haziranda geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 5,8 arttı ve 99 bin 862 ton oldu. Bu dönemde ayran üretimi de yüzde 17,5 artarak 60 bin 6 tona çıktı.Â
Ticari süt iÅŸletmeleri tarafından toplanan inek sütü yaÄŸ oranı ortalama yüzde 3,4, protein oranı ise ortalama yüzde 3,2 olarak tespit edildi.Â
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı, haziranda bir önceki aya göre yüzde 0,7 arttı.Â
Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 13,3 artış gösterdi.Â