Ticari sigorta fiyatları artacak

Güncelleme Tarihi:

Ticari sigorta fiyatları artacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2023 07:00

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan, önümüzdeki 5 ila 7 yılda reasürans maliyetlerinin ciddi artacağını belirterek, bu durumun ticari ve sınai tesislerinin sigorta fiyatlarına yansıyacağını söyledi.

Haberin Devamı

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan, Kahramanmaraş depremleri sonrasında reasürans kapasitesinde sorunlar yaşanacağını, önümüzdeki dönemde ticari ve sınai tesislerin sigorta fiyatlarında artış olacağını açıkladı. Mehmet Tuğtan, Anadolu Sigorta’nın, orman varlıklarının korunması için Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirdiği Ormanın Gözleri Projesi’nin tanıtımı için ekonomi basını ile Antalya’da bir araya geldi.

Mehmet Tuğtan, önümüzdeki 5 ila 7 yıl reasürans maliyetlerinin çok ciddi artacağını belirterek, “Parasını verip koruma alırım diyemiyorsunuz, çünkü depremden önce başlayan bazı Batılı reasürörlerin kapasite daraltmasıyla devam eden süreç yaşadık. Depremle birlikte çok daha fazla yaşayacağız. Bir diğer sorun da uygun şartlarda yeterli seviyede koruma bulamamak veya reasürörlerin bir takım muafiyetler gibi şartları dayatması şeklinde gerçekleşebilir” dedi.

Haberin Devamı

ŞEMSİYEYİ KAPATMAYIZ

Bu durumun sigorta fiyatlarını artıracağını belirten Tuğtan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizin sermayeniz ne kadar kuvvetliyse reasürans koruması da bulursunuz. Bugünün konjonktür çok farklı. O yüzden fiyat artacak. Biz, bugünlerde, müşterilerimize bu durumu anlatıyoruz; hak da veriyorlar. Kendi şirketim adına şunu söyleyebilirim, biz o kapasiteyi sağlarız. İş yazmayayım düşüncesinde değiliz. Yıllardır yol arkadaşlığımız olan firmalarımız var, onları yarı yolda bırakmayız. Yağmurlu havada o şemsiyeyi kapatmayız. Bu süreçte risklerin çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Sigortalanmayacak yerler de çıkacak. Bunları göz göre göre de yapamazsınız. Onlara da başka önlemlerle koruma sağlamalıyız.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!