THY’nin özel kokusu Süleymaniye’ye uzanıyor

Güncelleme Tarihi:

THY’nin özel kokusu Süleymaniye’ye uzanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2013 17:52

AVEA CEO’su Erkan Akdemir, son restorasyonunun ardından gerçekleşen açılış töreni öncesinde 2010 yılı kasım ayında Süleymaniye Camii’ne gezmeye gitti.

Haberin Devamı

Caminin görevlileri Erkan Akdemir’e eşlik etti, restorasyonun ayrıntıları hakkında bilgi verdi. Tam turun sonuna gelmişlerdi ki, rehberlik yapan görevli sözü kokuya getirdi:

- Süleymaniye Camii’nin özel bir kokusu var

- Nasıl özel bir koku?

- Malumunuz camilerin güzel kokmasına özen gösterilir. Restorasyonla birlikte Gülçiçek Kimya, Süleymaniye Camii için özel bir koku üretti. Artık o kokuyu kullanacağız.

THY YENİ KOKUSUNU TANITTI / FOTO-GALERİ

Ardından bir kolona yaslanmış, son çalışmaları izleyen kişiyi işaret etti:

- Bakın oradaki beyefendi Gülçiçek Kimya’nın sahibi Aslan Gülçiçek’tir.

Erkan Akdemir, hemen Aslan Gülçiçek’in yanına gitti, tanıştı. Karşılıklı kart alışverişi yaptılar. Aradan bir yıl geçti. Akdemir, Gülçiçek Kimya’nın kapısını çaldı:

Haberin Devamı

-Avea mağazalarımız için özel bir koku geliştirmenizi istiyoruz.

Gülçiçek Kimya, kurucusu Mişel Gülçiçek (Aslan Gülçiçek’in babası) başta olmak üzere ekip olarak Avea’nın önüne 16 farklı koku koydu. Avea yönetimi bunlar arasından portakal çiçeği ağırlıklı olanı seçip, mağazalarının özel kokusu yaptı.

Erkan Akdemir’den Aralık 2011’de dinlediğim bu öyküye 8 Ocak 2012 tarihli yazımda yer verdim. Yazıyı okuyan Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Erkan Akdemir’i aradı:

- Bana Gülçiçek Kimya’nın patronunun irtibat numaralarını verir misin? Kendileriyle bir konuşmak istiyorum. Belki biz de THY için özel bir koku çalışması yaptırabiliriz.

Daha sonra Sadi Özdemir, Hürriyet’teki EKOBİ sayfası için Mişel Gülçiçek’le üretim merkezinde röportaja gittiğinde THY’nin özel koku arayışına dönük görüşmelerin başladığını öğrendi.

Bu sabah THY Basın Müşavirliği şu bülteni gönderdi:

-THY, MG Gülçiçek’in tasarımıyla “TK 1933” kokuyor.

Gülçiçek, 15 ay süren çalışmalar sonunda özel kokular geliştirmiş, THY aralarından birinini yolcu anketleri eşliğinde seçmiş, adını da kuruluş yılına dayandırmıştı:

-TK 1933…

Haberin Devamı

Erkan Akdemir’in Süleymaniye Camii’ne yaptığı özel restorasyon turu, Gülçiçek’e önce Avea’nın, sonra da THY’nin kapısını açmış oldu…

Süleymaniye Camii’ne özel koku geliştirmek, Gülçiçek’e “bereket” şeklinde yansıdı…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!