THY: Kritik görevliye alkol ve madde testi yapıyoruz

Güncelleme Tarihi:

THY: Kritik görevliye alkol ve madde testi yapıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2013 01:37

TÜRK Hava Yolları (THY) alkol ve uyuşturucu konusunda uyarıcı olmak için başlattığı eğitim seminerinde personeline tükürük, nefes ve saç teli kontrolünün de yapılacağı duyuruldu.

Haberin Devamı

THY’den yapılan açıklamada 2 Mart 2012’de yürürlüğe giren Alkol ve Psikoaktif Madde Kontrolü Prosedürüne göre operasyonel emniyet açısından kritik görevlerde çalışan personele 2013 Şubat’ından itibaren yapıldığı belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi: “Operasyonel emniyet açısından kritik görevler, uluslararası havacılık organizasyonlarınca tanımlanmış olup sadece pilot ve kabin memuru ile sınırlı değildir; dispeçer, load master, operatör, teknisyen, harekat koordinatörü, başkontrolör, harekat koordinatörü, uçak emniyet görevlisi, uçak güvenlik görevlisi de bu tanım kapsamında yer almaktadır. Bir yıl içinde kapsamdaki personelin %10-25’ine (her grubun %10-25’ine olacak şekilde) test uygulanması planlanmıştır. Dünyada bir çok havayolu şirketi benzer uygulamalar yapmaktadır. Prosedürümüzü oluştururken dünyada yapılan uygulamalar incelenmiştir. Özellikle ABD’de uzun yıllardır madde testleri yapılmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!