TGSD nakit sorununu Coface ile çözecek

Güncelleme Tarihi:

TGSD nakit sorununu Coface ile çözecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2016 15:03

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat, "Alacak sigortası için yıllardır işbirliği yaptığımız Coface, bundan böyle firmalarımızın finansman probleminin çözümünde de bizlere destek olacak." dedi.

Haberin Devamı

Fayat, yazılı açıklamasında, alacak sigortası için yıllardır işbirliği yaptıkları sigortacılık şirketi Coface’ın finansman probleminin çözümünde de destek olacağını duyurdu.

Coface'ın ABC International Bank UK işbirliğiyle geliştirdiği bu yeni enstrümanın sektör firmalarının finansmana erişimleri konusunda önemli bir misyon üstleneceğini dile getiren Fayat, ülkeye her yıl yaklaşık 15 milyar dolar net döviz girdisi sağlamalarına rağmen, alacakların tahsilinde ve finansmana erişim konusunda çeşitli sorunlarla karşılaşabildiklerini belirtti.

Küresel pazarların ihracatçı için birçok risk barındırdığını vurgulayan Fayat, riski ortadan kaldırmanın en etkili yollarından birinin alacak sigortası olduğunu ifade etti.

İhracatçı açısından riski en aza indirmek kadar finansmana erken ulaşmanın da büyük önem taşıdığını ifade eden Fayat, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Alacak sigortası için yıllardır yakın işbirliği yaptığımız Coface, bundan böyle ihracatçımızın finansman probleminin çözümünde de bizlere destek olacak. Coface’ın ticari alacak sigortası poliçesi, ABC International Bank UK tarafından teminat alınacak ve firmalarımızın uygun şartlarda kredi
kullanmalarının yolu açılacak.

Haberin Devamı

Örneğin 3 ay vadeyle 100 bin euroluk ihracat yapan bir firmamızı ele alalım. Coface’ın alacak sigortası poliçesi ile başvurması halinde ABC International Bank UK, 3 ayı beklemeden alacağı iskonto ederek ihracatçı firmanın ödemesini yapacak. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerimiz için finansmana erken ulaşabilmek hayati önem taşıyor. Coface’ın ABC International Bank UK işbirliği ile geliştirdiği bu yeni enstrümanın sektör firmalarımızın finansmana erişimleri konusunda önemli bir görev üstleneceğini düşünüyorum."

 "FİNANSMAN SORUNU FİRMALARA İŞ KAYBETTİRİYOR"

Coface Sigorta Genel Müdürü Emre Özer de ihracat pazarlarındaki daralma, dünya genelindeki ekonomik durgunluk ve global rekabetin, güçlü bir finansal yapı gerektirdiğini vurgulayarak, “Ülkemizde ise yetersiz öz kaynak yapısı ile faaliyetlerini sürdürmek zorunda kalan şirketler, büyümekte zorlanarak uluslararası rekabette finansman sorunları nedeniyle iş kaybediyorlar. Söz konusu işbirliği ile ihracatçı firmaların, üretim yaparken ihtiyacı olan nakit akışı sağlanarak, finansman nedeni ile karşılaşılan engellerin, ortadan kalkmasını hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Coface’ın en büyük hedeflerinden birinin de faaliyet gösterdiği ülkelerde, ekonomiye katkı sağlamak olduğunun altını çizen Özer, “TGSD gibi iş dünyasının önde gelen sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapmak bizim için çok önemli. Önümüzdeki dönemlerde de ihracatçı firmalara her türlü desteği vererek,
ihracatın artmasına katkı sağlamak istiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Coface’ın ana iş kolunun alacak sigortası olduğunu hatırlatan Özer, ticari alacak sigortası yaptıran TGSD üyelerinin ihracattan zararla dönme riskini en aza indirdiklerini belirtti.


BAKMADAN GEÇME!