Terkos Gölü'nün hemen yanında yükselen

Güncelleme Tarihi:

Terkos Gölünün hemen yanında yükselen
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Durusu Park Evleri sağlıklı yaşama hizmet veriyor

Bu evler çok akıllı

Durusu Park projesinin 60 villalık bölümünü oluşturan Akıllı Evler, 400 bin m2'lik alanda yer alıyor. Lamine ahşap

tekniğiyle inşa edilen Durusu Park Akıllı Evler, nemi dengeliyor, nefes alıyor, sağlıklı yaşama hizmet veriyor. Büyüklükleri 270 ile 320 m2 arasında değişen dubleks ve tripleks villaların fiyatı 425 bin dolarla 500 bin dolar arasında değişiyor.

İstanbul'un gözde yerleşim bölgelerinden Çatalca'da, Terkos Gölü'nün hemen yanında yükselen Durusu Park, doğal ortamının yanı sıra teknolojinin son imkanlarının kullanıldığı evleriyle de dikkat çekiyor. Durusu Park'ta yeşillikler arasından nefis bir göl, hatta yüksek kotlardan deniz manzarası görülüyor. Çatalca Durusu'da hayata geçirilen 5 milyon m2'lik, etrafı ağaçlarla çevrili büyük yerleşim kompleksinin yaklaşık 400 bin m2'lik bölümü üzerinde yer alan Durusu Park Akıllı Evler, doğayla iç içe konforlu bir yaşam vaadediyor. Milanur (Milpa-Anadolu Otomotiv-Uran İnşaat) tarafından gerçekleştirilen Durusu Park Akıllı Evler 60 villadan oluşuyor.

Akıllı Evler projesinin üç etapta tamamlanması planlanıyor. Birinci fazdaki 15 villanın inşaatı temmuz ayında bitirilerek oturuma başlanacak. İkinci fazdaki 20 villanın inşaatı 1999'da, 3. fazdaki 25 villa inşaatı ise 2000 yılında bitmiş olacak.

Özel detaylar

Sitedeki ahşap villalar dört tipte inşa edilirken 2000 ile 4000 m2 arasında değişen müstakil bahçeler içinde yer alıyor. Tripleks Villa Sedir 3'te biri master 3 yatak odası, 3 banyo, salon, mutfak, hizmetçi odası bulunuyor. Yine tripleks Villa Sedir 4'te ikisi master 4 yatak odası, 4 banyo, bir salon, mutfak, bir hizmetçi odası var. Dubleks tipteki Villa Ladin 3'te biri master 3 yatak odası, 3 banyo, hizmetçi odası, 2 salon ve mutfak yer alıyor. Villa Ladin 4'te ikisi master 4 yatak odası, 4 banyo, hizmetçi odası, 2 salon ve mutfak bulunuyor.

Mimar Ali Kerestecioğlu tarafından projelendirilen Durusu Park Akıllı Evler, çevreye en az zarar veren ve insan sağlığını koruyan lamine ahşap tekniğiyle inşa ediliyor. Güney cephesindeki özel eğimli camları güneş ışınlarını maksimum derecede içeri alırken, bilgisayar kontrollü özel solar perde evin içi istenen sıcaklığa geldiğinde otomatik olarak kapanıyor. Böylece ev kendi kendine ısınıp, ısıyı kendi kendine dengeliyor. Yazın klima olarak da kullanılabilen ısınma sistemi tozu filtre ederek evin havasını temizliyor. Dışarıda hava ne kadar rutubetli ya da kuru olursa olsun içeride nem kontrolünü kendi kendine yapıyor. Sistem özellikle astım hastaları için tavsiye ediliyor. Doğal havalandırma ve aydınlık için kullanılan çatı pencerelerinin özel yağmur sensörleri pencerelerin yağmurda kendi kendine kapanmasını sağlıyor. Özel detaylarla, dışarı açılır tipte kanatlı olarak üretilen pencereler çok rüzgarlı havalarda bile istenen açıklıkta kalabiliyor. Güneş perdeleri ve çatı pencerelerindeki uzaktan kumanda isteğe bağlı olarak yapılıyor.

Aksamlar Amerikan

Villaların dış yüzeyleri ithal boyayla korunuyor. Dış yüzeylerde nefes alabilen, su kesici özel izolasyon malzemesi kullanılıyor. Dış doğramalar maun ağacından imal, metal aksamlar Amerika'dan ithal ediliyor. Pencerelerin açılan kanatları ve sürme kapılarda alüminyum sineklikler bulunurken, pencere camları çift camlı. Villalar sahiplerine birinci sınıf malzeme kullanılarak dekore edilmiş şekilde teslim ediliyor. Villalarda taş kaplama dekoratif şömineler bulunuyor. Mutfak dolapları Almanya'dan ithal edilirken tüm odalar silinebilir 1.sınıf duvar kağıdı ve toz kaldırmayan özel ultra halı ile kaplanıyor. Banyolar suya dayanıklı özel ahşap dolaplarla, 1. sınıf vitrifiye ve armatürlerle döşeniyor. Villalar özel hırsız ve yangın alarmlarıyla korunuyor.

Doğa sporuna uygun

Akıllı Evler'in içinde yer aldığı, korumaya alınmış Durusu Park, doğal bir ortamda yaşama imkanı sunuyor. Sitede binicilikten okçuluğa, atıcılıktan kara avcılığına, trekkingden su sporlarına, joggingden bisiklet, voleybol ve basketbola uzanan etkinliklerden yararlanılıyor.

İstanbul'un ilk döner kule restauranı ve barı, resort otel, sağlık ve fitness merkezi, eğitim ve seminer salonları, kapalı yüzme havuzu, şarap evi, atçılık ve midilli kulübü, kapalı manej, atıcılık-avcılık ve doğa sporları kulübü ev sahiplerine hizmet veriyor. Akıllı Evler'in bulunduğu alan üzerinde gölet yapılması da planlanıyor.

Durusu Park Akıllı Villalar'a ulaşmak için İstanbul-Edirne TEM otoyolu kullanılıyor. Hadımköy yolunda Durusu tabelaları takip edilerek Yassıören Köyü'ne 15 dakika sonra Durusu Park'a ulaşılıyor.

Villaların peşin satış fiyatı 425 bin dolarla 500 bin dolar arasında değişiyor. Ladin 3 tipi villa 425 bin dolara satılırken, Sedir 3 450 bin, Ladin 4 475 bin, Sedir 4 500 bin dolar fiyat taşıyor. Vadeli satışlarda yüzde 40 peşinat alınıp kalan miktar için 12 ay taksit yapılıyor.

Türkiye'nin ilk ve en çok satan emlak dergisi Emlak Market, mayıs sayısında da haber dolu. En lüks sitelerden kooperatiflere, arsa yatırım haberlerinden plazalara emlakla ilgili her türlü haberi Emlak Market'in sayfalarında bulmak mümkün.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!