Tepe tepe kazandırdı

Güncelleme Tarihi:

Tepe tepe kazandırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2017 09:47

Yaklaşık 10 yıl önce amatör kümeye kadar düşen, bu dönemde boşlar ve hacizlerle uğraşıp TMSF’ye devredilen Göztepe, Süper Lig’e geri döndü. Göztepe bu süreçte ise herkese para kazandırdı. 2007 yılında TMSF’den 1.3 milyon liraya Altınbaş Holding’e, 2014’te ise Altınbaş Holding’ten 9 milyon dolara işadamı Mehmet Sepil’e satılan kulüp gelecek sezon 70 milyon TL kazanacak.

Haberin Devamı

10 yıl öncesine kadar borçları nedeniyle transfer yasağı konan, tüm mallarına haciz gelen Göztepe, Eskişehirspor’u yenerek 14 yıl aradan sonra Süper Lig’e

Tepe tepe kazandırdı

dönmeyi başardı. Bu süreçte iki kez el değiştiren kulüp herkese de para kazandırdı. 2007 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan (TMSF) 1.3 milyon liraya Altınbaş Holding’e satılan Göztepe, 2014 yılında işadamı Mehmet Sepil’e 9 milyon dolara satıldı. Sepil’in başkanlığında Süper Lig’e dönen Göztepe şimdi 70 milyon TL gelire ulaşacak.

ÇÖKÜŞ 2003’TE BAŞLADI
Türkiye’nin en çok taraftara sahip olan kulüpleri arasında gösterilen Göztepe, 2003 yılında başlayan çöküşle birlikte amatör kümeye kadar düştü. Bu dönemde finansal açıdan da zor günler geçiren kulübe önce transfer yasağı kondu. Ardından teker teker tüm mallarına haciz geldi. Elektrik ve suyu kesildi... Ağustos 2007’de ise TMSF tarafından satışa çıkarıldı.

Haberin Devamı

1.3 milyon liraya kulübü Altınbaş Holding satın aldı. 2007-2008 sezonunu tarihinde ilk kez amatör ligde geçiren Göztepe, sezon sonunda yeniden Profesyonel Lig’e döndü. Ancak Altınbaş Holding döneminde de yapılan yatırımlara rağmen kulüp Süper Lig’in kapısını aralayamadı ve 2014 yılında İzmirli işadamı Mehmet Sepil ile 9 milyon dolar karşılığında el sıkışıldı.

KASAYI YİNE DOLDURDU
Bugün 11 milyon Euro’luk değeriyle PTT 1. Lig’de en değerli kulüp olan Göztepe, gelecek sezon Süper Lig’de mücadele edecek. Göztepe böylece tarihinde ilk defa 70 milyon liralık gelire de ulaşacak. Yayın havuzundan en az 50 milyon lira kazanacak olan kulüp, bilet hasılatı, lisanslı ürün satışı ve sponsorluk gelirleriyle bu rakamı 70 milyon liraya çıkaracak.

Kulüp Süper Lig’de başarılı olması durumunda bu geliri arttırabilecek. Sarı-kırmızılı takımın önüzümdeki günler yeni formalar ve lisanslı ürünlerle taraftarının karşısına çıkması bekleniyor. Transfer çalışmalarına da başlayan kulüp yönetimi, Süper Lig’de kalıcı olmak ve kupalar kazanmak için kadrosunu da güçlendirmeyi planlıyor.

 

BAKMADAN GEÇME!