Teknolojide en büyük şov

Güncelleme Tarihi:

Teknolojide en büyük şov
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sayılarla

150 bin kişi ziyaret edecek.

47 bin metrekare kapalı alanda kurulu.

328 standda yaklaşık 1000 şirket katılıyor.

Bilişim'i 34 sponsor destekliyor.

4 gün boyunca yaklaşık 80 şirket semineri yapılacak.

Patron Bar'da 32 şirketin patronu barmenlik yapacak.

5 gün boyunca İETT fuar alanına 750 sefer düzenleyecek.

Fuarı, 100’e yakın yabancı basın mensubu izleyecek.

AVRUPA'nın ikinci, kendi bölgesinin en büyük bilgi teknolojileri fuarı Bilişim 2000 A CeBIT Event, bugün başlıyor. Fuarı, 5 günde 150 bin kişi ziyaret edecek.

AVRUPA'nın en büyük bilgi teknolojileri fuarı olan CeBIT'in düzenleyicisi Deutsche Messe AG ile İnterpro ortaklığında kurulan Hifaş'ın ilk organizasyonu Bilişim 2000 A CeBIt Event, bugün başlıyor. CeBIT zincirine katılarak Orta Doğu, Orta Asya, Doğu Avrupa ve Akdeniz bölgesinin en büyük teknoloji şovu haline gelen Bilişim 2000 A CeBIT Event'in basın açılışı dün yapıldı. Fuarı, 100'e yakın yabancı basın mensubu da izliyor.

10 Eylül tarihine kadar Beylikdüzü'ndeki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde sürecek olan fuar, pazar hariç hergün 11:00-20:00 saatleri arasında gezilebilecek. Pazar günü ise ziyaret saatleri 11:00-19:00 saatleri arasında olacak.

Bin kadar firmanın ürünlerini sergilediği fuara, Fransa, Hollanda, Almanya, İsrail, İtalya, Tayvan, Singapur, ABD, Macaristan, Birleşik Arap Emirlikleri, Slovenya ve Yunanistan'dan da çok sayıda şirket katılıyor.

İLK BAKIŞTA AŞK

Bilişim 2000 A CeBIT Event'in açılışı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Deutsche Messe AG Direktörü ve Hifaş Yönetim Kurulu Başkanı Jörg Schomburg, Türkiye ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

‘‘İnterpro'nun Bilişim için düşündüğü uluslararası alana yönelme ve Avrasya'daki lider bilgi ve iletişim teknolojileri fuarı olma özelliğini sağlamlaştırması fikri, stratejik konseptimize uymaktadır. Geçen aralık ayında Hannover'de işbirliği ile ilgili ilk görüşmeler yapıldı. Bu görüşmeden kısa süre sonra nişanlandık, ilk görüşte aşk gibiydi. Üç ay sonda evlendik ve şimdi 5 ay sonra bu birleşmenin meyvelerini veriyoruz’’

Toplantıda konuşan Hifaş Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Erdem Özel de, ‘‘Geleceğin dünyasında Avrasya, gelişen ekonomisi ve dinamik insan gücüyle büyük bir potansiyele sahip. Geleceğin teknoloji üretim merkezlerinden biri Avrasya olacak. Beş yıl içinde bölge pazarı 250 milyar doları aşacak., Türkiye'de bu yıl bilişim sektörünün büyüklüğü 16 milyar doları geçecek ve beş yıl içinde de 50 milyar dolara ulaşacak. Dışarıda değişen bir dünya var ve biz bu değişimin tam ortasındayız.’’

Ericsson Bluetooth kulaklığı tanıttı

İSVEÇLİ Ericsson, 10 metrelik bir alan içinde elektronik cihazların kablosuz haberleşmesini sağlayan Bluetooth teknolojisiyle ürettiği kulaklık ve mikrofonun tanıtımını Bilişim 2000 A CeBIT Event'te yapıyor. Bu ürün sayesinde, cep telefonunuz, başka bir odada iken bile siz rahatlıkla konuşma yapabiliyorsunuz.

Parmak iziyle çalışan cep telefonu

SİEMENS'in, Bilişim 2000 A CeBIT Event'te duyurusunu yaptığı ürün arasında dünyanın parmak iziyle kullanıcısını tanıyan ilk görüntülü cep telefonu da var. Henüz prototip olarak üretilen SX45 adlı cep telefonu, diğer telefonlardan farklı olarak köstekli bir saat gibi tasarlandı. Siemens, bu telefonu tüm dünya ile birlikte Türkiye'de de piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Yeni Windows 14 Eylül'de

MICROSOFT, Bilişim 2000 A CeBIT Event'te dünyanın en yaygın işletim sistemi olan Windows'un ev bilgisayarları için tasarlanan yeni versiyonu Millenium Edition'u (ME) tanıttı. 14 Eylül'de tüm dünya ile birlikte Türkiye'de de satışa çıkacak olan Windows ME, ekim ayında da Türkçe olarak piyasaya sürülecek.

En yeni Palm

ROBOTICS firmasının Palm adlı avuçiçi bilgisayarının en yenisi Bilişim 2000 A CeBIT Event'te Biltur standında tanıtılıyor. 199 dolarlık fiyatı ile dikkat çeken Palm m100'ün en önemli özelliği, dış kabının istenen renkle değiştirilebilmesi.

Nokia'nın 3'üncü kuşak ürünleri

FİNLANDIYALI Nokia, Bilişim 2000 A CeBIT Event'te üçüncü kuşak (3G) adı verilen mobil iletişim ürünlerini tanıtıyor. Nokia, hem 3G'de kullanılacak teknolojileri cep telefonlarına uygularken, hem de 3G'ye uygun mobil iletişim altyapısı hizmetlerini sunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!