TEB 10 ayda 17 bin girişimciye ulaştı

Güncelleme Tarihi:

TEB 10 ayda 17 bin girişimciye ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2013 01:33

TEB, ‘Girişim Bankacılığı’ projesi ile 10 ayda 17 bin yeni iş fikrine destek oldu.

Haberin Devamı

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, KOBİ’lere sundukları ürün ve hizmetleri sil baştan yeniden kurguladıklarını dile getirdi.

TÜRK Ekonomi Bankası (TEB), bu yılın başında başlattığı ‘Girişim Bankacılığı’ ile hedeflerinin önüne geçerek, 10 ayda 17 bin yeni iş fikrine destek oldu. TEB’in Ocak 2013’te başlattığı ‘Girişim Bankacılığı’ kapsamında yürüttüğü çalışmaların sonuçlarını paylaşan TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, KOBİ’lere sundukları finansal ve finansal olmayan ürün ve hizmetleri girişimcilere özel olarak sil baştan kurguladıklarını dile getirerek, “Müşteri temsilcilerimize girişimcinin dilinden anlayacak şekilde eğitimler veriyoruz. Yine girişimcinin dinamiklerini göz önünde bulunduran özel bir kredilendirme mekanizması kurduk. Kurumsal, KOBİ, esnaf ölçeğindeki firmaları analiz etmekte kullandığımız yöntemler, girişimciyi kredilendirmekte yetersiz kalacaktı. Bu nedenle, kredilendirmede karar verme sürecine girişimcinin projesini de dahil ettik. Yani kredilendirme de, girişimcinin iş fikrinin potansiyeli de kredi değerlendirme sürecine önemli hale geldi” değerlendirmesinde bulundu.

800 SAAT EĞİTİM VERİLDİ

TEB Girişim Bankacılığı kapsamında hayata geçirilen “Girişim Evi” ile ilgili de bilgiler veren Leblebici, Girişim Bankacılığı ile 10 ayda yaklaşık 3 bin girişimciye 800 saat eğitim verdiklerini, 200 girişimcinin de yaklaşık 400 saat danışmanlık hizmeti aldığını söyledi. Leblebici, İstanbul’da hayata geçirilen TEB Girişim Evi’nin kapılarının “İş fikrim var” diyen herkese ücretsiz olarak açık olduğuna dikkati çekerek, bu çatı altında onlara sadece eğitim ve danışmanlık hizmeti vermekle kalmadıklarını, 273 projeyi dinleyerek, 31 projeye Girişim Evi’nde bulunan Kuluçka Merkezi’nde olanakları seferber ettiklerini, proje sahiplerine ihtiyaç duydukları çalışma ortamını sunduklarını ifade etti.

YABANCILAR DA İLGİ DUYUYOR

Leblebici, tüm bu çabalarının sonuçlarını almaya başladıklarını dile getirerek konuşmasına şöyle devam etti: “Haziran ayında Girişim Evi olarak ev sahipliği yaptığımız, indirimli yemek ve etkinlik kulübü GastroClub, BIC Angel Investments’tan yatırım aldı. İki girişimcinin de yabancı yatırımcılarla görüşmeleri sürüyor. ‘Temiz teknoloji’ konusunda projesi olan bir girişimcimiz de IBM SmartCamp bölgesel finalini kazanarak ülkemizi Silikon Vadisi’nde dünya finalinde temsil etmeye hak kazandı. Bu örnekleri daha da artıracağımıza inanıyoruz.”

Haberin Devamı

Finansbank’ın net kârı 627 milyon TL

Haberin Devamı

YILIN üçüncü çeyreğinde 627 milyon lira net kâr açıklayan Finansbank’ın müşteri mevduat portföyü ise yüzde 15 artışla 36.6 milyar liraya ulaştı. Finansbank’ın, toplam aktifleri 63 milyar lira oldu. Banka’nın üçüncü çeyrek sonuçlarını değerlendiren Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, “Bu dönemde bankamız, istikrarlı büyüme çizgisini devam ettirdi. Odaklandığımız Bireysel ve KOBİ kredileri ile müşteri mevduatında büyümemiz sürüyor” dedi.

İş Bankası’ndan 2.5 milyar TL kâr

İŞ Bankası, yılın ilk 9 ayına ilişkin 2 milyar 533 milyon lira net kâr açıkladı. Aynı dönemde bankanın aktif toplamı yılsonuna göre yüzde 16.4 artışla 204 milyar 159 milyon lira seviyesine ulaşırken, özkaynak büyüklüğü 23 milyar 125 milyon lira oldu. Takipteki krediler oranı, üçüncü çeyrekte yüzde 1.8 seviyesinde gerçekleşirken, banka 2013 yılının üçüncü çeyreğinde 13 yeni şube açtı. Aynı dönemde tasarruf mevduatı yüzde 10.1 artışla 45 milyar 659 milyon liraya çıkarken, toplam mevduat yüzde 13.5 büyümeyle 119 milyar 575 milyon TL düzeyine ulaştı. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, bankanın aktif büyümesine en büyük katkıyı, yılbaşına göre yüzde 23.5’lik artışla 131 milyar 813 milyon lira seviyesinde gerçekleşen kredilerin sağladığını belirterek, şunları kaydetti: “Aktiflerin yüzde 65’ini oluşturan kredilerin yüzde 72’si, 95 milyar 174 milyon TL tutarındaki ticari nitelikli krediler olup söz konusu tutar, bankanın reel sektöre ve ülke ekonomisine en büyük desteği veren finans kuruluş olma özelliğine işaret etmektedir. Üçüncü çeyrekte mali piyasalarda süren dalgalanmaya karşın İş Bankası özkaynaklarını büyüterek 23 milyar 125 milyon TL düzeyine çıkaırken net kârını da önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8 arttırma başarısını göstermiştir.”

Haberin Devamı

VakıfBank’ın aktif büyüklüğü 127 milyar TL

2013 yılının üçüncü çeyreğinde 256.5 milyon lira net kâr ile yılın ilk dokuz ayında 1 milyar 161 milyon lira kâr eden VakıfBank, geçen yılın aynı dönemine göre net kârını yüzde 15 artırdı. VakıfBank’ın aktif büyüklüğü yüzde 29.3’lük artışla 127 milyar liraya, nakdi kredileri yüzde 27.8 artışla 82 milyar liraya, toplam mevduatı yüzde 20.6 artışla 77 milyar liraya yükseldi. VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, “Kredilerimiz çeyrek bazda yüzde 6.2, yılbaşından bugüne yüzde 20.7 büyüyerek 82 milyar liraya ulaştı.Aktif kalitesinde son altı aydır görülen düzelmenin yılın son çeyreğinde de devam etmesini hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

DenizBank kârını yüzde 111 artırdı

DENİZBANK, dokuz aylık konsolide net kârını, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 111 büyüyerek 874 milyon liraya çıkardı. DenizBank
Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, “Konsolide bazda, aktifler yüzde 40 büyüyerek 73 milyar 276 milyon liraya yükseldi. Özkaynaklar da 5 milyar 986 milyon liraya çıktı” diye konuştu.

Şekerbank’ın kârı 130.8 milyon TL

ŞEKERBANK T.A.Ş.’nin ilk dokuz aylık net kârı 130.8 milyon lira oldu. Şekerbank’ın aktif büyüklüğü yıllık bazda yüzde 21 artışla 17.8 milyar liraya ulaşırken, toplam aktiflerin yüzde 71’ini krediler oluşturdu.
Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, “Bilançomuzun yüzde 71’ini oluşturan kredilerimizin tamamını çiftçimize, KOBİ’lere, yani üretime aktardık” dedi.

Haberin Devamı

Bank Asya’nın kârı 161 milyon TL’ye ulaştı

BANK Asya, bu yılın üçüncü çeyreği itibarıyla dönem net kârını, 2013 yılı ikinci çeyreğine oranla yüzde 9.5 artırarak 61 milyon TL’ye çıkardı. Bankanın ilk 9 aylık karı ise 161 milyon liraya ulaştı. Banka büyüme hedeflerinde büyük önem arz eden KOBİ bankacılığında yüzde 53 büyüdü. Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, “Kobi’lere verdiğimiz desteği sürdürüyoruz. Bunun yanında özellikle üçüncü çeyrekte fon toplama hedefine odaklandık ve bir önceki çeyrek yüzde 15 olan toplanan fonlardaki artış oranını yüzde 24’e yükselttik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!