‘TCMB rezervleri pozitife dönebilir’

Güncelleme Tarihi:

‘TCMB rezervleri pozitife dönebilir’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2024 07:00

ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs, Merkez Bankası’nın (TCMB) önceki günkü faiz kararına ilişkin bir analiz yayınladı.

Haberin Devamı

Dezenflasyon için TL’de reel değerlemenin temel faktör olduğunun altını çizen Goldman Sachs ekonomistleri, bu yıl Türk Lirası’ndaki değerlenmenin devam edeceğini ve rezervlerin pozitife dönebileceğini düşünüyor.

Önceki gün açıklanan haftalık veriler, TCMB’nin rezervlerindeki düşüşün sürdüğünü ortaya koymuştu. TCMB verilerine göre, brüt rezervler 16 Şubat haftasında 134.2 milyar dolar oldu. Bir önceki hafta rezervler 134.9 milyar dolar düzeyindeydi. Net rezervlerde de aynı haftada düşüş görüldü. 16 Şubat haftasında net rezervler 28.5 milyar dolar düzeyine geriledi. Bir önceki hafta net rezervler 28.8 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

‘GEVŞEME 3. ÇEYREKTE’

Öte yandan, Goldman Sachs ekonomistleri Clemens Graffe ve Başak Edizgil tarafından hazırlanan notta, Türkiye’de gevşemenin yılın üçüncü çeyreğinden itibaren başlayacağı tahmini de yer aldı. Ayrıca, TCMB’nin kredi kartı harcamalarındaki artışı durdurmak için yeni önlemler almasının beklendiği Goldman Sachs raporunda da belirtildi ve şu ifadelere yer verildi: “TCMB’nin son dönemde kredi kartı harcamalarındaki artışı engellemek için yeni tedbirler almasını beklemeye devam ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!