Tarım Kredi ürünleri zincirlerde satılacak

Güncelleme Tarihi:

Tarım Kredi ürünleri zincirlerde satılacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2022 07:00

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Bir zincir market ile Tarım Kredi Kooperatifleri arasında platform oluşturulacak. Bu zincir marketin şubelerinde Tarım Kredi’nin ürünleri satılacak. Bu sayede Tarım Kredi ürünleri daha fazla tüketici grubuna hitap edecek” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Kirişci ayrıca, Tarım Kredi Kooperatifleri’ndeki indirimlerin ardından zincir marketlerin de kâr marjını gözden geçireceklerini veya promosyon ürünlere yöneleceklerini söyledi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin ardından bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Kirişci, Tarım Kredi Kooperatifleri’nde 40 ürüne yapılan indirimlerle ilgili şunları söyledi:

FİYATLAR İLGİ ÇEKİYOR

“Vatandaşın Tarım Kredi marketlerine olan ilgisine bakılırsa diğer zincir marketlerin cirosunu etkilemesi, ‘Bunlar bizim müşterimiz’ demesi önemli. Öbür tarafta onların da bir aksiyon alabileceklerini düşünüyorum. Onlar da kâr marjını gözden geçirecekler, veya promosyon ürünlere yönelecekler. Marketteki bazı ürünlerle ilgili kâr marjları çok düşük. Ama vatandaş açısından bütçesinde önem arz eden kalemler üzerine odaklandık. Onun da olumlu sonuçlarını şu anda görüyoruz. Biz marketlere olan ilgiden dolayı görüyoruz. Fiyatlar belli ki vatandaşın ilgisini çekiyor.”

Haberin Devamı

GÜBRE KORİDORU RAHATLATIR

Tahıl koridoruyla birlikte gübreyle ilgili gelişme olur mu sorusunu da yanıtlayan Bakan Kirişci, “Ambargoya dahil edilmeyen iki ürün var. Biri gıda, diğeri gübre. Bu Rusya için de Ukrayna için de geçerli. Şu aşamada Ukrayna’nın gübreye ilgili kapasitesi yok. Önemli olan Rusya tarafı. Bazı ülkelerde ‘Biz Rus menşeli malı taşırsak bununla ilgili bize de yaptırım uygulanır’ endişesi vardı. Dün Amerika tarafının yaptığı açıklama ‘Tarım ve gübre dışında diğerleri ambargoya dahildir’ demesi, Rusya’nın malını dışarıya çıkarmak isteyen ülkeleri rahatlattı” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!