Taner de kitap yazdı

Güncelleme Tarihi:

Taner de kitap yazdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

ANAP İstanbul Milletvekili Güneş Taner'in, partisinin iktidar dönemlerindeki icraatı ile kendi bakanlık sürecine ilişkin bazı gelişmeleri derlediği ‘Uzun Yol’ adlı kitabı yayımlandı. Kitabta 20 sayfalık bir bölüm Türkbank ihalesine ayrıldı. Taner, Korkmaz Yiğit'in yasadışı unsurlarla ilişkisini resmileştiren ve dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz'a ulaşmadığı ortaya çıkan Emniyet Genel Müdürlüğü yazısı konusunda ‘topu’ Merkez Bankası'na atıyor. Taner, şunları yazdı:

16-17-18 Ekim 1998 günleri, Merkez Bankası Başkanı'nı cep telefonundan aramama rağmen kendisine ulaşmadım, 19 Ekim 1998 Pazartesi sabahı görüştüğümde Hazine'nin Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerinden kendilerine herhangi bir bilgi veya belge gelmediği konusunda açıklama yaptığını, kendisinin de aynı doğrultuda bir açıklama yapması gerektiğini söyledim. Başkan ‘‘Yapamazdık’ dedi. ‘‘Neden’’ diye sorduğumda kendilerinde Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 4 Ağustos 1998 tarihli bir yazısının bulunduğunu ifade etti. ‘‘Ne yazısı? Bana okuyun’’ dedim.

Bu yazının neden bana veya Hazine'ye gönderilmediğini sordum. Başkan, ‘‘Dağıtımda Başbakanlık ibaresi bulunduğu için bilginin sizlerde olduğunu varsaydım’’ dedi.

Yazının örneğinin gönderilmesini istedim. Dinçmen'i arayarak bu bilgiyi ilettim. Dinçmen çıkan haberler üzerine bir yazıyla Merkez Bankası'na böyle bir yazının olup olmadığını kendilerine sorduğunu ifade etti. Ankara'ya geldiğimde Merkez Bankası'nın gönderdiği yazıyı okudum ve şerh düşerek Dinçmen'e ilettim. Başbakan'a da dokümanların kopyasını verdim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!