Suudi Arabistan ile samimi bir çaba var

Güncelleme Tarihi:

Suudi Arabistan ile samimi bir çaba var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2023 07:00

Hafta boyunca Suudi Arabistan’da çeşitli temaslarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, burada katıldığı “Yeni Pusula” temalı 7. Geleceğe Yatırım Girişimi etkinliğini değerlendirdi.

Haberin Devamı

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Şimşek, “Burada Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ticaretin ve yatırımların daha da geliştirilmesi yönünde samimi bir istek ve çabaya tanık olduk” dedi.

İKİLİ TOPLANTILAR OLDU

Şimşek paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Etkinlik büyük bir başarıydı. Sevgili dostum Sayın Mohammed Al-Jadaan (Maliye Bakanı) ve Sayın Khalid El-Falih (Yatırım Bakanı) dahil olmak üzere verimli ikili toplantılar gerçekleştirdik. Ayrıca dünyanın dört bir yanından kurumsal liderler ve bankacılarla çok sayıda etkileşimde bulunduk. Son 50 yılda 135 ülkede 486 milyar dolar değerinde projeyi başarıyla tamamlamış olan Türk müteahhitlerin katılımı ve onların hoş karşılanması yönelimlerini duymak bizi memnun etti.”

Bakan Şimşek, “Geçtiğimiz birkaç gün boyunca Suudi Arabistan’ın inanılmaz ivmesine ve keşfedilmemiş potansiyeline ilk elden tanık olduk. Bu harika bir haber. Daha istikrarlı, huzurlu ve müreffeh bir bölge herkesin çıkarınadır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!