Sürpriz satış

Güncelleme Tarihi:

Sürpriz satış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2008 15:27

Enerji sektörünün önde gelen firmalarından Ak Enerji, Çek firması CEZ ile ortaklığa gidiyor.

Haberin Devamı

Akenerji, yüzde 37.4 hissesinin, bazı projelerde ortaklık yaptığı Çek firması CEZ'e 302.6 milyon dolara satılması konusunda anlaştığını açıkladı.

Akenerji tarafından İMKB'ye yapılan açıklamada şu ifade kullanıldı:

"Taraflar, Akenerji hisselerinin alıcıya devriyle salt bir hisse satışı  değil, aynı zamanda Türkiye enerji piyasasında büyümek ve en önemli oyuncu olmak için stratejik bir ortaklık amacı gütmüşlerdir."

Akenerji ile CEZ tarafından oluşturulan AkCez ortak girişim grubu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Temmuz  ayı başında ihalesi gerçekleştirilen Sakarya Elektrik Dağıtım'a (Sedaş) 600 milyon dolarla en yüksek teklifi vermişti.

Afşin-Elbistan termik santral ihalesi başta olmak üzere Türkiye'de bir çok enerji yatırımıyla ilgilenen CEZ, Akenerji ile  Türkiye'deki kapasiteleri genişletmek için önümüzdeki beş yılda 3 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını açıkladı.  [nERS830544] Akenerji ve CEZ'in toplam elektrik üretim kapasitelerinin 3,000 Megawatt olması planlanıyor.

PRİMLİ SATIŞ

Haberin Devamı

Raymond James Başekonomisti Özgür Altuğ, söz konusu hisse satışının Akenerji'nin piyasa değerini 810 milyon dolara  getirdiğine dikkat çekerek, bu fiyatın şirketin dünkü kapanıştaki 448 milyon dolarlık değerinin yüzde 81'inin üzerinde olduğunu vurguladı. Altuğ, "Bu, Akenerji için iyi bir haber ve güçlü bir partnerle takım oluşturmuş olacak" dedi ve satışın Akenerji'ye önemli  kaynak girmesine neden olacağına dikkat çekti.

Akenerji'nin satışa konu olan hisseleri Akkök Sanayi, Emniyet Ticaret, Ali Raif Dinçkök, Ömer Dinçkök ve Emboy Yuntaş  Tekstil'e ait bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!