Romanya’daki akıllı fabrika öncü işletmeler arasında

Güncelleme Tarihi:

Romanya’daki akıllı fabrika öncü işletmeler arasında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2022 16:34

Beyaz eşya üreticisi Arçelik’in , Romanya’nın Ulmi kentindeki çamaşır makinesi fabrikası Dünya Ekonomik Forumu tarafından (World Economic Forum-WEF) verilen “Sustainability Lighthouse” unvanına hak kazandı.

Haberin Devamı

Şirketin Arctic Ulmi İşletmesi 2019 ve Eskişehir işletmesi ise 2021 yılında Endüstri 4.0 öncüsü tesislerden gösterilerek WEF’in Global Lighthouse Network’üne dahil olmuştu. Şirketin Romanya’daki akıllı fabrikası bu yıl da sürdürülebilirlik çalışmalarıyla Sustainability Lighthouse olmaya hak kazandı.

Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu, “Dünya Ekonomik Forumu tarafından sürdürülebilir üretimde öncü olarak gösterilmekten gurur duyuyoruz. Bu başarı organizasyonumuzun bütününde sürdürülebilirliğe duyduğumuz bağlılığın bir yansıması. Sürdürülebilirlik alanında koyduğumuz son derece iddialı hedeflere ancak inovasyonla ulaşabileceğimizin farkındayız. Yenilenebilir enerjiye yapacağımız yeşil yatırımlarla, üretim süreçlerinin ve ürünlerimizin enerji verimliliğini artırarak 2050 yılına kadar tüm operasyonlarda net sıfır emisyona ulaşmayı hedefliyoruz. Ulmi işletmemiz bir laboratuvar niteliği taşıyor ve tüm Arçelik ekosistemine örnek teşkil ediyor. Ulmi’de sadece verimli üretim yapan bir endüstri 4.0 tesisi kurmayı hedeflemedik, aynı zamanda daha iyi bir geleceğin inşasına katkıda bulunma kararlılığımızı ortaya koymak istedik. Yeni teknolojilere ve yeşil üretim uygulamalarına yaptığımız yatırımlar sayesinde bu takdiri sonuna kadar hak ettik. Bu misyona kendini adayan ve Sustainability Lighthouse unvanını kazanmamızı sağlayan tüm çalışma arkadaşlarımla gurur duyuyorum” dedi.

BAKMADAN GEÇME!