İzmir’de iklim dostu mağaza açıldı

Güncelleme Tarihi:

İzmir’de iklim dostu mağaza açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2022 12:23

Arçelik ilk İklim Dostu Mağazası’nı İzmir’de açtı. Mağaza Türkiye’nin platin seviyesinde uluslararası LEED yeşil bina sertifikasına sahip ilk mağazası olma özelliğini taşıyor.

Haberin Devamı

Mağazanın açılışında konuşan Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, “Topluluk olarak 2050 yılına kadar net sıfır emisyon taahhüdümüz çerçevesinde sürdürülebilirlik hedeflerimizi tüm iş kollarımıza taşıyoruz. Arçelik’in İzmir’de açtığı İklim Dostu Mağaza perakende sektörünü pek çok ilkle tanıştırarak örnek olurken iklim değişikliği konusunda tüketicide farkındalığın artmasına da katkı sağlayacak. Teknoloji ve inovasyonun gücünden yararlanarak iklim değişikliğiyle mücadeleye devam edeceğiz” dedi. 

Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu ise, “İklim değişikliği mücadele çabalarımıza bayilerimizi de dahil ederek sürdürüyoruz.  Türkiye’nin dört bir yanına uzanan bayi teşkilatı iklim mücadelemize de güç verecek. Bu alandaki yatırımlarımızı sürdürerek İklim Dostu Mağaza konseptini Türkiye’ye yaymayı ve bu alandaki iklim dostu mağazalarımızın sayısını 60’a çıkarmayı hedefliyoruz. İzmir İklim dostu Mağazamızın sahip olduğu Platin seviyesi LEED sertifikası, mağaza içindeki hava kalitesinden, kullanılan malzemelerin geri dönüştürülebilir olmasına, su ve enerji yönetiminden ulaşım kolaylığına kadar birçok başlıkta en yüksek skoru ifade ediyor. Böyle bir dönüşüme öncülük ettiğimiz için gururluyuz” açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!