‘Süper’ telefon

Güncelleme Tarihi:

‘Süper’ telefon
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2016 19:53

Dinlenme skandalları, veri sızıntıları ve satılan kimlik bilgileri derken girişimciler üst düzey güvenlikli ‘süper’ akıllı telefon için harekete geçti. İngiliz ve İsrail ortak girişimi Sirin Labs, ‘Solarin’ adındaki ilk akıllı telefon modeli yüksek güvenlik önlemleriyle dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

57 BİN LİRA SATIŞ FİYATI

Yaklaşık 57 bin TL’ye denk gelen 20 bin dolarlık fiyatla satışa çıkacak model, Android işletim sistemi ile sunulacak. Android işletim sistemi üzerine geliştirilecek ek yazılımlarla iletişim şifreli olarak yapılacak. Konu hakkında açıklama yapan Sirin Labs’in kurucu ortağı Moshe Hogeg, “Bu telefon şu anda piyasada olmayan en iyi teknolojilerle askeri güvenliği bir arada sunacak. Hack’lenerek önemli ticari bilgilerini kaybeden ABD ve Avrupa’daki bir çok üst düzey yönetici bu fiyatı ödemeye dünden razı” diye konuştu.

Buna ek olarak şirketin kuruluş hikayesi de dikkat çekiyor. İngiltere ve İsrail’in yanı sıra İsviçre ve İsveç’te ofisleri bulunan Sirin Labs, 2012 yılında kuruldu ve 72 milyon dolarlık son yatırımını Kazak işadamı Kenges Rakishev ile Çinli sosyal ağ Renren’den almış. Yüksek güvenlikli akıllı telefon fikri de aynı zamanda Sirin Labs’in kurucu ortakları arasında yer alan Kazak işadamı Rakishev’in 2013 yılında telefonunun ‘hack’lenmesi sonrasında doğmuş.

ROLLS-ROYCE’TAN TRANSFER

Şirket ayrıca Rolls-Royce ve McLaren Automotive’in marka yöneticisi Giles Clayton Jones’u da Sirin Labs’in Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak transfer etmiş durumda. Süper akıllı telefon modelinin ilk kez bu yılın mayıs ayında tüketicilerin beğenisine sunulması bekleniyor. Türkiye’de satışa çıkıp çıkmayacağı ise belirsiz.

BAKMADAN GEÇME!